Prva dupljajska „Štrudlijada“ okupila veliki broj meštana i gostiju (VIDEO)

Strudlijada Dupljaja

Još jedna letnja manifestacija na teritoriji naše opštine, ovoga puta pod nazivom „Štrudlijada“ održana je u Dupljaji u organizaciji udruženja žena „Dupljajska kolica“, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave opštine Bela Crkva.

Cilj ove manifestacije je očuvanje i popularizacija starih srpskih običaja, jela i kolača – posebno štrudle, koja je zaštitni znak i lokalni specijalitet. Veliki broj domaćica iz svih udruženja žena opštine Bela Crkva prikazao je najlepše i najbolje štrudle, peciva i ručne radove.

„Udruženje žena iz Dupljaje je jedno od mlađih udruženja naše opštine i drago mi je što su uspeli da organizuju ovu manifestaciju, okupe veliki broj učesnika i posetilaca i da na najlepši mogući način polako privodimo kraju naše letnje manifestacije. Predstavljen je veliki izbor štrudli, domaćice su potrudile i žiri će imati težak zadatak da izabere najbolje“ – rekla je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Violeta Simic Strudlijada

Najatraktivniji deo manifestacije je prodajna izložba štrudli, kao i izložba ručnih radova, a sredstva ostvarena na ovoj manifestaciji uplaćena su kao pomoć za lečenju naše sugrađanke Marine Veselinović.

U takmičarskom delu za najbolje štrudlu izabrana je študla Marije Milenković, domaćice iz Dupljaje, koja je rekla da je za dobru štrudlu potreban veći nadev od maka ili rogača, ali da je najbitnije da se tradicija u pravljenju domaće štrudle nastavi i prenese na mlade domaćice.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*