Prve „Opštinske olimpijske igre“ u utorak u Kovinu

Kovinske olimpijske igre

Sportski savez opštine Kovin nastavlja sa akcijama usmerenim ka popularizaciji sporta kod školske omladine, kao svoju najprioritetniju aktivnost. Učešće velikog broja škola u prošlogodišnjim aktivnostima Sportskog saveza, radost, borbenost i pozitivna energija koja je bila prisutna na svim takmičenjima, dovoljan su pokazatelj prepoznavanja i prihvatanja sporta kod školaraca.

U tom duhu približavanja sporta i vrednosti koje on sa sobom nosi, a uz veliku pomoć lokalne samouprave, Sportski savez opštine Kovin organizovaće u utorak, 26. septembra 2017,  Prve opštinske olimpijske igre za učenice i učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Kovin. Olimpijada će se održati u Školsko-rekreativnom centru „Čardak“ u Deliblatskoj peščari. Dolazak učesnika je predviđen do 9 časova, uz obezbeđen prevoz, a potom će biti održan zajednički sastanak organizatora i vođa ekipa. Defile timova i svečano otvaranje Olimpijade zakazano je za 10 časova. Po završetku takmičenja, uslediće ručak za  sve učesnike, a zatim i zajednička šetnja „Stazom zdravlja“ kroz Deliblatsku peščaru. Dodela priznanja i svečano zatvaranje Olimpijade predviđeni su za 16 časova. U pauzi programa biće organizovan i sastanak profesora fizičkog vaspitanja i ljudi iz Sportskog saveza opštine Kovin, na temu daljih aktivnosti u oblasti školskog sporta.

Učešće u Olimpijadi potvrdile su sve škole sa teritorije kovinske Opštine, što izuzetno raduje organizatore i motiviše ih za realizaciju novih ideja. Više od stotinu učenika takmičiće se u šest pojedinačnih disciplina (bacanje vorteksa, pikado, skok u dalj iz zaleta, trčanje na 100 metara, šah, stoni tenis) i u jednoj ekipnoj disciplini – nadvlačenju konopca. Motivisanje dece za aktivnim bavljenjem sportom, kao i učešće sredina sa malim brojem učenika u sistemu masovnog sporta, osnovni su ciljevi Olimpijade. Stoga ciklusna i odgovorajuća priprema učenika nije bila neophodna, a postignuti rezultati neće biti u prvom planu. Pobednik će biti fer plej i ozarena dečija lica.

Zbog svega navedenog, Sportski savez opštine Kovin poziva sugrađane koji su u mogućnosti, da u utorak,  26.09.2017. godine od 10:00 časova vreme provedu u prirodi, uživajući u dečijem žagoru i duhu olimpizma. Kao organizator,  Sportski savez se zahvaljuje svim prijavljenim učesnicima, a posebno vođama ekipa, profesorima fizičkog vaspitanja, koji su podržali održavanje manifestacije. U slučaju loših vremenskih uslova, Olimpijada će biti odložena, a drugi termin biće blagovremeno određen.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*