Rastko Araškov – jedan od dobitnika nagrade „Talenti 2021“

Rastko Araškov

Rastko Araškov, nekadašnji učenik Osnovne škole „Mara Janković“ Kusić, dobio je nagradu „Talenti 2021“ koju dodeljuje Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine za vrhunske rezultate postignute tokom školovanja i protekle školske godine na takmičenjima.

Prilikom dodela diploma i nagrada najuspešnijim učenicima sa teritorije AP Vojvodine, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao:

„Vi ste slika naše budućnosti. Srećni smo što imamo darovite učenike koji tokom školovanja ostvaruju izuzetne rezultate jer će upravo oni jednog dana, svojim znanjem, radom, odgovornošću i stvaralaštvom, voditi ovu zemlju i graditi naše društvo u budućnosti“.

On je naveo da je dužnost i obaveza Pokrajinske vlade i celog društva da podstiču trud i znanje najuspešnijih i najboljih.

„Na ovaj način želimo da motivišemo đake da nastave vredno da uče, da podstaknemo njihovo stvaralaštvo kako bi i kasnije, na fakultetima, postizali vrhunske rezultate“ – izjavio je Mirović, istakavši da je plan da u narednoj godini za ovu namenu bude izdvojeno znatno više sredstava.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Rastko Araškov je počeo da se takmiči još od drugog razreda na matematičkom takmičenju „Misliša“ i osvojio 3. mesto, kao i u trećem razredu, a u četvrtom razredu 2. mesto.

Rastko je išao na takmičenja i od petog do osmog razreda. Tada je osvajao prvo, drugo ili treće mesto na opštinskom i okružnom takmičenju iz srpskog jezika, matematike, fizike, hemije, književne olimpijade, istorije, saobraćaja. Iz istorije je ove godine osvojio i prvo mesto na republičkom takmičenju.

Pored ovih takmičenja, Rastko je aktivan i u sportu i vanškolskim aktivnostima. Aktivno učestvuje u aktivnostima Pokreta Gorana Srbije. Na njihovim kvizovima, takmičenjima, kampovima i radionicama je osvajao neko od prva tri mesta. Na literarnom konkursu je prošle godine osvojio 2. mesto.

Rastko Araškov je završio osnovnu školu i bio je učenik generacije 2021. godine. Sada je učenik Belocrkvanske gimnazije gde i dalje vredno uči i radi

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*