Razgovor sa povodom – Ilija Blanuša, direktor Centra za kulturu „Bela Crkva“

razgovor sa povodom

Centar za kulturu „Bela Crkva“ osnovan je 1979. godine.  Ova ustanova kulturnih delatnosti se preko svojih institucija bavi na profesionalan način kulturnim delatnostima kao što je prikazivanje filmskih projekcija, održavanje izložbi, pozorišnih predstava, književnih večeri i slično. 

U sklopu Centra za kulturu funkcionišu: Kulturno umetničko društvo „Belocrkvanske mažoretkinje“, Kulturno umetničko društvo „Banaćanka“ , bioskop, „Belocrkvansko amatersko pozorište“ i Gradski hor „Bella musica“.

Centar za kulturu raspolaže prostorom na dve lokacije: u Proleterskoj ulici, gde je sedište ove ustanove, kao i bioskopsko-pozorišna sala, ali i galerijskim prostorom u ulici 1. Oktobra. Zahvaljujući multifunkcionalnosti prostora, ali i velikom trudu i požrtvovanosti radnika i pomoći lokalne samouprave, ova ustanova već godinama uspeva da opstane kao središte većine dešavanja u kulturnom životu Bele Crkve.

O trenutnom stanju u ovoj ustanovi, predstojećim aktivnostima i planovima za budućnost porazgovarali smo sa direktorom, Blanuša Ilijom.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*