Rekordan broj dobrovoljnih davalaca krvi u Beloj Crkvi (VIDEO)

Akcija DDK u Domu Zdravlja

Crveni krst Bela Crkva u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine sproveo je prvu redovnu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi u našoj opštini.

Akcija davanja krvi je održana u Domu zdravlja „Bela Crkva“, a naši davaoci su se i ovoga puta u velikom broju odazvali pozivu Crvenog krsta iz Bele Crkva da daju krv.

Predviđeno je da se akcija održi, u sada već uobičajenonom terminu od 10 do 14 časova, međutim, pošto su se naši dobrovoljni davaoci krvi odazvali u rekordnom broju, ekipa iz Novog Sada je radila do 15 časova.

Za pet sati, koliko je ovoga puta trajala akcija davanja krvi, pregledano je čak 133-oje dobrovoljnih davalaca krvi. Odbijeno je iz raznih razloga 14 davalaca, a čak njih 119 je dalo krv.

Prema rečima sekretara Crvenog krsta Bela Crkva Vladimira Radonjića, ovo je bila najuspešnija i najmasovnija akcija davanja krvi u Beloj Crkvi u proteklih 20 godina.

Krv je prvi put dalo čak 35 novih davalaca, a naši sugrađani pokazali su još jednom svoju humanost na delu, kako kažu – iz želje da pomognu drugima onda kada je to najpotrebnije.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*