Rekordna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Beloj Crkvi

Druga ovogodišnja redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Beloj Crkvi održana je u utorak 18. aprila u Tehničkoj školi „Sava Munćan“.

Akcija davanja krvi je po planu počela u 10, a završila u 14.30 časova. Ekipa Transfuziološke službe Vojvodine je došla sa dva lekara i šest stolica za punktiranje, tako da je malog čekanja bilo samo na početku akcije. Akcija je bila rekordna. Pregledano je čak 115 dobrovoljnih davalaca, 13 je odbijeno iz raznih medicinskih razloga, a 102 davaoca je uspešno dalo krv.

„Ekipa transfuziologa iz Novog Sada je bila veoma zadovoljna kako je ova akcija protekla. Odziv je bio odličan. Ja se i ovoga puta posebno zahvaljujem direktoru Tehničke škole „Sava Munćan“ Željku Stamenkoviću, kao i celom osoblju škole, koji su se pokazali kao sjajni domaćini. Bez njih bismo teško uspeli da ovako efikasno i pre svega sigurno organizujemo ovako masovnu akciju davanja krvi. Najveću zahvalnost dugujemo našim dobrovoljnim davaocima krvi, koji su se i u ovim teškim okolnostima masovno odazivali na ovu našu akciju davanja krvi“ – rekao je Vladimir Radonjić, sekretar Crvenog krsta Bela Crkva.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*