Ronioci očistili Gradsko jezero u Beloj Crkvi

Akcija ciscenja KPA Bela Crkva

Kompanija „Henkel Srbija“ je u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) i Klubom za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“ proteklog vikenda organizovala akciju čišćenja Gradskog jezera u Beloj Crkvi. Tokom akcije čišćenja izvučeno je više od 500kg otpada.

„Srbija ima mnogo vodenih tokova – reka, jezera čime se ponosimo, ali taj dar prirode, na žalost, kao i mnogo toga danas, ne cenimo dovoljno. Izuzetno smo ponosni na našu saradnju sa kompanijom Henkel Srbija u okviru koje kroz projekat „Volim reku, a ti?“ podižemo svest o važnosti čiste životne sredine, pre svega za naše zdravlje, kao i za buduće generacije. Ovaj projekat tradicionalno sprovodimo svakog avgusta i septembra sa željom da naše reke i jezera budu čistije, a životna sredina zdravija“ – rekla je Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Menadžerka za razvoj kategorija i marketing u prodaji u „Henkelu“ Milica Šljivančanin, istakla je:

„Kroz našu Strategiju održivosti posvećeni smo zaštiti i obnavljanju biodiverziteta, sa posebnim fokusom na šume, zemljište i vodu. Upravo zbog toga izuzetno smo ponosni na našu saradnju sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije tokom koje već treću sezonu zaredom čistimo vodena bogatstva naše zemlje“

Članovi Kluba za podvodne aktivnosti „Bela Crkva“ zaronili su u Gradsko jezero sa namerom da sve ono što je nesavesnim ponašanjem pojedinaca završilo u njemu, iznesu na površinu i odlože na propisan način.

„S obzirom na to da nekoliko puta godišnje sprovodimo slične akcije čišćenja, iznenađeni smo količinom otpada koje smo izvadili sa dna. To ukazuje da treba konstantno, kroz razne vidove edukacije, da utičemo na ekološku svest ljudi“ – kaže Dragan Perašević, predsednik KPA „Bela Crkva“.

U ovoj akciji, belocrkvanski ronioci su imali podršku kolega iz novosadskog RK „Šip“.

Akcija čisćenja Dragan Perašev

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*