Šahistkinja Varvara Veljković druga u Vojvodini

Članica Šah kluba „Bela Crkva”, Varvara Veljković, zauzela je drugo mesto na šahovskom festivalu mladih održanom od 12. do 16. februara u Novom Sadu, u grupi kadetkinja do 18 godina.

Varvara ima 17 godina, pohađa Belocrkvansku  gimnazije, beleži odličan uspeh u školi, a šah je naučila još u vreme kada je bila predškolac.

Stevan Grozdić, trener i predsednik Šah kluba „Bela Crkva“ upoznao je Varvaru 2013. godina na simultanci održanoj u centru Bele Crkve.

„Varvara je prišla stolu i upitala me da li može da igra. Partija je otpočela, a ona ni jednog trenutka nije mislila o odbrani, već je od samog početka krenula u napad, koji je krunisala lepim matom. Odmah sam shvatio da se radi o raskošnom talentu i prvi put sam video da devojčica ima oštar i kombinatorni stil igre“ – ističe Grozdić.

Varvara je od tog trenutka članica Šah kluba „Bela Crkva“, aktivno trenira i na brojnim takmičenjima postigla je zapažene rezultate. Najveći uspeh ostvarila je na prošlogodišnjem pokrajinskom takmičenju u konkurenciji kadeta do 18 godina, kada je osvojila zlatnu medalju.

Varvara Veljković je velika nada belocrkvanskog šaha. Poseduje izuzetno oštar i beskompromisan stil igre, veliku upornost i želju za pobedom.

Aktivna je i u drugim sportovima, nosilac je plavog pojasa u karateu, aktivno igra fudbal u FK „Banat“ Vršac, a želja joj je da nakon završene Gimnazije upiše Vojnu akademiju.

1 Komentar

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*