Septembar je idealan za šetnju i pecenje na jezeru (VIDEO)

Bela Crkva jezero pecarosi

Ovogodišnja letnja turistička sezona u Beloj Crkvi ocenjena je kao uspešna, sudeći po rečima turističkih radnika i vlasnika privatnih smešaja. Kažu da se tokom sezone tražio ležaj više i da su svi smeštajni kapaciteti bili popunjeni.

Tokom septembra meseca u Belu Crkvu dolaze gosti na jednodnevne organizovane ture, ali ima i gostiju koji dolaze u ovo vreme zbog manjih gužvi i prijatnih septembarskih dana.

Na Glavno jezero mnogi naši sugrađani dolaze i zbog pecanja, a u toku popodnevnih i večernjih sati staza oko jezera postala je i omiljeno šetalište.

Povodom nekih objava da se pojavila uginula riblja mlađ na Glavnom jezeru i da su se pojavile nekakve mrlje na jezeru od naftnih derivata, a u cilju istinitog i pravovremenog informisanja, otišli smo na Glavno jezero i razgovarali i sa pecarošima koji su svakodnevno na jezeru i sa nadležnima iz JP „Belocrkvanska jezera“.

Svi pecoroši koje smo upitali rekli su nam da nisu videli uginuli riblju mlađ na jezeru i da nisu videli nikakvu mrlju od naftnih derivate na jezeru. Kažu da nisu ništa takvo ni čuli od drugih kolega pecaroša, da to apsolutno nije istina, jer su svakodnevno na jezeru i nisu videli ni jednu uginuli ribu niti riblju mlađ.

Direktor JP „Belockvanska jezera“ Sava Stefanov, potvdio nam je ono što su pecaroši rekli.

„Dobio sam pozive od uznemirenih građana povodom nekih objava da je došlo do izlivanja nafte u jezero i da se pojavila uginula riblja mlađ. Sa sigurnošću mogu da tvrdim da to nije tačno, nema izlivanja nafte ni naftnih derivata, niti ima uginule riblje mlađi, a ni veće ribe. Pecaroši kažu da riba dobro radi u poslednjih mesec dana i da su zadovoljni ulovom. Takve objave štete svima koji se bave turizmom i koji imaju smeštajne kapicitete i samim tim, ugrožavaju njihove izvore prihoda“ – istakao je Stefanov.

Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević, u telefonskom razgovoru nam je rekao da na Glavnom jezeru ne postoji nikakvo zagadjenje, već da kao i nekoliko godina unazad zlonamerni pokušavaju da unište turizam i priliku da sugradjani ostvare prihode od iznajmljivanja smeštaja.

„Kako su i do sada pokušavali da ospore rezultate rada koje naši sugradjani svakako vide, danas kao i svaki drugi dan svi naši sugrađani mogu sami da provere i uvere se u neistine koje samozvani novinari iznose. Molim sugrađane da se informišu preko zvaničnih sredstava informisanja, a zlonamerne da prestanu da sumnjaju u inteligenciju naroda“ – dodao je predsednik opštine Bela Crkva, Darko Bogosavljević.

Poslednje uzrokovanje vode sa Glavnog jezera izvršeno je 1. septembra i analiza je pokazala da je voda bezbedna za kupanje i rekreaciju, kao i svih prethodnih meseci.

Svi koji šetaju stazom oko Glavnog jezera mogu da se uvere da pecaroši strpljivo čekaju na obali pored zabačenih štapova. Prelepi ambijent gradskog jezera pravi je raj za rekreaciju i odmor tokom septembarskih dana.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*