Šesta samostalna izložba slika Danijele Božičković Radulović – Milanove u Beloj Crkvi (VIDEO)

Izložba slika Danijele Božičković Radulović – Milanove otvorena je u Narodnoj biblioteci u Beloj Crkvi. Izabrani radovi u okviru ove postavke koja nosi naziv „Zagorka“ su njena šesta samostalna izložba, a poseban je značaj jer po prvi put prikazuje svoje likovne radove u Beloj Crkvi, gde je rođena i provela detinjstvo i mladost.

„Veoma mi je drago što imamo priliku da prikažemo Danijeline radove, koji u svemu liče na nju, puni emocija i topline. Pozvala bih sve naše sugrađane da dođu i pogledaju njene radove, izuzetno mi je drago što je izložba nazvana po njenoj majci. Tokom leta družićemo se sa Danijelom, organizovaćemo književno veče, pozvaćemo sva naša udruženja žena kako bi se upoznale sa njenim radom na neposredan način“ – rekla je Violeta Simić, predsednica opštine Bela Crkva.

Danijela je rođena u Beloj Crkvi gde je provela detinjstvo i mladost. Posao prosvetnog radnika obavljala je u selima u Homolju, da bi nakon toga prešla u oblast kulture. Radila je godinama kao direktor Biblioteke u Petrovcu na Mlavi, a od 2016. godine je na mestu direktora Biblioteke u Malom Crniću. Objavila je više radova u stručnim i književnim časopisima. Njeni radovi ušli su u preko pedeset zbornika. Objavila je osam knjiga koje su prevedene na makedonski i italijanski jezik.

Po knjizi, koju je napisala u saradnji sa Antiletom Živković „Čipka i čokolada“ urađena je i pozorišna predstava koja je do sada imala preko trideset izvođenja. Za roman za decu „U strahu je veliki strah“ dobila je međunarodnu nagradu „Ana Frank“ u Skoplju. Na takmičenju za najkraću priču 2012. godine (Alma i Beografiti) njena priča osvojila je prvo mesto. Dobitnica je nagrade „Carica Teodora“ u Nišu 2016. godine, dobitnica „Zlatne značke“ KPZ Srbije za 2016. godinu, nagrade „Mrgud“ u Doljevcu za 2017. godinu, kao i „Banatsko pero“ za 2017. godinu. Član je Udruženja likovnih umetnika Petrovac (ULUP) i Udruženja književnika Srbije.

„Ja Belu Crkvu i ljude koji ovde žive volim najviše na svetu, ova izložba mi puno znači i mogu da kažem da mi sada srce peva. Najčešći motivi su ono što me ispunjava ljubavlju i lepotom. Telo žene, gracioznost balerine, svetlost suncokreta, simbolika makova, veličanstvenost pauna, snaga lava, sumrak, svitanje, lepota trenutka. Tehnike kojima najčešće slikam su akril i ulje na platnu, kao i uljani pastel“ – rekla je Danijela Božičković Radulović – Milanova.

Izložba je otvorena do 30. juna i može se pogledati svakog radnog dana u Narodnoj biblioteci u Beloj Crkvi.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*