Šestočlana porodica iz Dupljaje sa prvim martovskim danima dobila i struju (VIDEO)

Djinga Opria struja

Porodica Đinga-Opria iz Dupljaje više od 20 godina nije imala struju u svom domaćinstvu. Po saznanju o teškim uslovima života ove porodice lokalna samouprava opštine Bela Crkva obezbedila je sredstva i 5. marta ove godina domaćinstvo Đinga-Opria dobilo je električnu energiju u svom domu.

Šestočlana porodica Đinga-Opria je višegodišnji korisnik novčane socijalne pomoći, izuzetno su stambeno i materijalno ugroženi, rekla je v.d. direktora Centra za socijalni rad „8. maj“ u Beloj Crkvi, Marijana Georgijevski.

„U saradnji sa lokalnom samoupravom opštine Bela Crkva, ovoj porodici je prvo uvedena tekuća voda, nakon toga urađena je legalizacija objekta, koja je bila nephodna da bi se sada porodici uvela i električna energija. Sve ovo urađeno je da bi se ovoj porodici iz Dupljaje poboljšao životni status i da bi se na adekvatan način sprovodila briga o deci. Majka Ljiljana i otac Anđelko imaju četvoro dece, od kojih je jedno maloletno i naša prvenstvena briga je briga o deci“ – istakla je Marijana Georgijevski.

Kao i do sada, ova porodica dobijaće pomoć u ogrevu, za kupovinu školskog pribora, za odlazak na lekarske preglede, pomoć u vidu potrepština za svakodnevni život, sve ono što je neophodno kako bi im se obezbedio bolji život, kaže v.d. direktora Centra za socijalni rad u Beloj Crkvi.

„Nastavićemo da kontinuirano pratimo funkcionisanje ove porodice i zahvalila bih se lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva koja je obezbedila deo bužeta za pomoć domaćinstvu Đinga-Opria“ – dodala je Marijana Georgijevski.

Otac Anđelko i majka Ljiljana sa svojih četvoro dece više nisu u mraku i prve prolećne dane dočekali su u mnogo boljim uslovima za život. I njihova skromna kuća dobija bolje obrise, a mi se nadamo da je za ovu porodicu počeo neki bolji život.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*