Simbolično obeležen dan Tehničke škole „Sava Munćan“

Tehnicka skola Bela Crkva direktor

Tehnička škola „Sava Munćan“ iz Bele Crkve obeležila je Dan škole 1. oktobra 2020. godine u organizaciji profesora, učenika i aktivnog Učeničkog parlamenta. Skromna proslava ove školske godine, protekla je bez poziva gostiju zbog trenutne epidemiološke situacije.

U obrazovnom sistemu opštine Bela Crkva, Tehnička škola „Sava Munćan“ zauzima važno mesto. Ova škola bogate tradicije započela je svoj rad 1. oktobra davne 1884. godine, kao prva Zanatska škola u Beloj Crkvi. Starih zanata više nema, oni pripadaju prošlosti, a škola je danas moderna obrazovna ustanova, opremljena savremenim tehničkim uređajima i računarima.

U skladu sa preventivnim merama, učenici i zaposleno osoblje škole sa svojim direktorom Željkom Stamenkovićem, svečano su obeležili ovaj dan u holu škole. Predstavnici novinarske sekcije, kojom koordinira prof. Zora Zubac Havlović, pripremili su recital o istorijatu, postojanju i napredovanju tehničke škole.

Svečani govor i zahvalnost svim radnicima škole na svojoj posvećenosti, radu i angažovanju, održao je direktor škole Željko Stamenković. Кao i svake godine nagradio je prigodnim poklonima profesore koji su se svojim radom i trudom istakli u protekloj školskoj godini.

Ove školske godine, nagrađeni su profesor engleskog jezika Daliborka Laudanović Ivašković, profesor sociologije Zorica Živković, prof. ekonomske grupe predmeta Branka Šinžar, profesor mašinske grupe predmeta Slobodan Živković, i Rajko Blagojević, instruktor za isticanje u obuci učenika i učenica za B i C kategorije. Profesor Biljana Milovanov, uručila je u ime svih radnika škole poklon direktoru za desetogodišnje uspešno rukovođenje ustanovom.

Dan je protekao uz muzičku pratnju đaka, a Učenički parlament postavio je izložbu učeničkih radova „Sve Znanje“ kojom su predstavili radove projektne, inovativne, tradicionalne i onlajn nastave. Tehnička škola nije samo enciklopedija znanja, već i enciklopedija života.

Tehnička škola je ove školske godine u prvi razred upisala 89 učenika u četiri odeljenja i to Mašinski tehničar motornih vozila 23, vozač motornih vozila 29, frizer 24 i automehaničar 7 – bravar 6 učenika. Ukupno u u školu je upisano 269 učenika od čega je formirano 12 odeljenja, četiri u četvorogodišnjem trajanju i pet u trogodišnjem trajanju, a četiri odeljenja su kombinovana od dva obrazovna profila.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*