Snimanje serijala „Lepi tragovi“ Češke televizije u Beloj Crkvi (VIDEO)

Šumne Stopy Bela Crkva

U Beloj Crkvi boravila je ekipa Češke televizije koja snima dokumentarno igrani serijal „Lepi tragovi“ o češkim arhitektama koji su ostavili svoj trag širom sveta. Serijal će se emitovati na Art kanalu Češke televizije, režiju potpisuje Radovan Lipus, dok je producent Renata Vlčkova. Scenario za „Lepe tragove“ zajednički su napisali režiser Radovan Lipus i arhitekta David Vavra, glavni glumac u seriji.

„Ovaj serijal prati trag čeških arhitekata koji su ostavili svoj pečat u arhitekturi gradova širom Evrope i Balkana. Tako, na primer, Sarajevo ne bi izgledalo ovako da nije bilo češkog arhitekte Karla Parika. Sarajevo bi još imalo izgled orijantalnog trgovačkog mesta, a ne izgled evropskog grada“ – kaže David Vavra.

Snimljene su epizode u Japanu, Izraelu, Argentini, Brazilu, Rumuniji, Sloveniji, Hrvatskoj trenutno se snima u Srbiji, a sledeća je Crna Gora. Serijal se sastoji od 66 epozoda, do sada je snimljeno 49 epizoda, od toga 44 u Češkoj republici, a trenutno se snima na Balkanu.

U Beloj Crkvi, u Češkoj besedi, snimljen je jedan od pet delova epozode koja se zove „Ljubav za ljubav“ i koja prati priču generala Zaha, koji je izgradio jednu od prvih fabrika oružja u Kragujevcu.

Premijera ovog serijala očekuje se sledeće godine, a prema najavama, postoji mogućnost projekcije kako u Beogradu, tako i u Beloj Crkvi jer upravo u našoj opštini živi najveći broj Čeha u Srbiji.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*