Sudija Simonović jeste vf predsednika Višeg suda u Pančevu – ali na kratko

Kako piše portal epancevo.rs, dosadašnjem predsedniku Višeg suda u Pančevu, sudiji Stanki Simonović, 6. novembra istekao je mandat. S obzirom da novi predsednik još uvek nije imenovan, Apelacioni sud je dosadašnjem predsedniku, na kratko, poverio mesto vršioca funkcije. Jer, ovako bitna institucija ne može da ostane bez predsednika.

Prema nezvaničnim informacijama, sudija Stanka Simonović zasigurno više neće biti predsednica Višeg suda u Pančevu.

Oštre kvalifikacije njenih ljudskih kvaliteta, koje se svakodnevno mogu pročitati na društvenim mrežama, a očigledno izrečene zbog jasne povezanosti sa određenim političko/interesnim grupacijama koje jesu uticale na njenu karijeru, možda se i mogu izostaviti. Ali, deo kritike usmeren ka njenom profesionalnom radu ne sme se izostaviti.

Podsećamo na neutemeljene presude Višeg suda u Pančevu protiv Grada Vršca, koje je Ustavni sud obarao u više hiljada slučajeva. Epilog je ogromna materijalna šteta za građane, lokalnu samoupravu i Državu sa jedne, i enorma materijalna korist za par advokata, poznatijih po političkom nego po advokatskom radu, sa druge strane.

Podsetimo i da je Predsednica Višeg suda u Pančevu Stanka Simonović, koja očekuje rešenje za penziju, poslednjih meseci, na svaki mogući način, pokušavala od Visokog saveta sudstva da iznudi svoj ostanak u cilju dalje kontrole rada ove značajne institucije.

Izvor: epancevo.rs

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*