Šumska kuća „Bubamara“ idealna destinacija za odmor od gradske vreve

Šumska kuća Bubamara

Ukoliko želite pravi odmor, daleko od gradske gužve, Šumska kuća „Bubamara“ pravi je izbor. Ko želi da doživi šumsku priču, moraće da se uputi u jugoistočni deo Specijalnog rezervata prirode „Deliblatska peščara“, na 32 kilometra od Kovina ka Beloj Crkvi.

Pioniri šumskog turizma, Slavica Miletić Brkić i njen suprug, 2005. godine kreću u avanturu šumske priče, kupivši objekat na pomenutoj lokaciji. Opremili su kuću tako da, kada se neko nađe tamo, da mu prija i da mu ništa ne nedostaje, jer su punktovi za snabdevanje baš udaljeni.

Plac od 28 ari borove i bagremove šume pruža neprocenjiv osećaj mira. Na placu i okolini mogu se videti razni primerci biljnog i životinjskog sveta. Postoji mogućnost šetnje po šumi, stepi, obilazak Zagajičkih brda; pecanja na Đurici, kanalu Dunav-Tisa-Dunav ili Dunavu; mogućnost odlaska na Belocrkvanska jezera, foto safari, posmatranje ptica u Specijalnom rezervatu prirode „Labudovo okno“, vožnje biciklom, a zimi je idealno za nordijsko skijanje prelepim terenima, po dinama koje samo peščara može da pruži.

Sumska kuca Bubamara

Kuća je opremljena apartmanski, maksimalnog kapaciteta do 6 osoba i sadrži dnevni boravak, kuhinju, kupatilo, malu sobu za spavanje, potkrovlje sa dva odvojena kreveta, terasu, otvoreni roštilj, ali i malo košarkaško igralište. Smeštaj je pet-friendly, tako da je dozvoljen boravak kućnih ljubimaca.

Domaćini gostima pružaju i mogućnost da uživaju u tradicionalnim banatskim specijalitetima. U nekim finim receptima domaćica koristi začine, lekovito bilje, šumske plodove, da bi se posetioci čulima sećali i vraćali na ovo divno mesto.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*