Svečano otvoren „Belocrkvanski karneval 2019“ (VIDEO)

Karneval 2019 otvaranje

Najznačajnija turistička manifestacija u našoj opštini „Belocrkvanski karneval“, svečano je otvorena u ponedeljak, 24. juna i trajaće do nedelje 30. juna.

Himnom „Bože pravde“ u izvođenju gradskog hora „Bella musica“ počela je ceremonija otvaranja karnevalskih svečanosti.

„Belocrkvanske mažoretkinje“ su podigle zastave Federacije Evropskih karnevalskih gradova, opštine Bela Crkva i karnevalsku zastavu, a zatim je Belocrkvanski karneval i zvanično otvoren.

Karneval je svečano otvorio predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević, a usledio je i nastup „Belocrkvanskih mažoretkinja“ i hora „Bella Musica“.

Tokom karnevalske nedelje biće održani brojni koncerti, književne večeri i izložbe, a očekuje nas i niz raznovrsnih zabavnih sadržaja, kako za one najmlađe, tako i za starije Belocrkvane i goste.

U petak, 28. juna biće održan Dečiji karneval, izbor za Mis klincezu i klinca, a najmlađe će zabavljati popularni Haos animatori iz Novog Sada. Iste večeri je velika salsa žurka na otvorenom, dok će u bašti Centra za kulturu biti održan Jungle festival na kojem će, pored niza DJ-eva iz zemlje i inostranstva, nastupiti i poznati reper Đorđe Čarkić, poznatiji pod umetničkim imenom Klinac. Za sve ljubitelje dobre narodne pesme na Glavnoj bini u Centru grada nastupiće Biljana Jevtić i Ljuba Lukić.

Subota, 29. jun, rezervisana je za međunarodnu karnevalsku povorku, u kojoj će biti 11 alegorijskih kola kao i više od 20 karnevalskih grupa, kako onih domaćih, tako i inostranih iz Hrvatske, Makedonije, Slovenije, kao i pobednička maska Venecijanskog karnevala. Veliki vatromet nas očekuje u 22 časa, a nakon toga koncert OK benda.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*