Svečano otvoren „Belocrkvanski Karneval“

U ponedeljak, 19. juna, zvanično su otvorene karnevalske svečanosti u Beloj Crkvi, u godini kada grad obeležava tri veka svoga postojanja. Svečanom otvaranju prisustvovali su dragi gosti iz Rijeke, članovi karnevalske grupe „Veseli oldtajmeri“ i kraljica riječkog karnevala.

Karneval je svečano otvorio predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević, a usledio je i nastup belocrkvanskih mažoretkinja i hora Bella Musica.

Posebno iznenađenje ove godine na otvaranju Karnevala, predstavljala je njegova himna. Posle mnogo godina traganja za dobrim tekstom i muzikom, himnu je komponovao Dejan Pejović, na tekst Monike Romić i Slavice Ljujić. Ovom prilikom vam je i premijerno predstavljamo, u nadi da ćete je zavoleti na prvo slušanje.

Himna belocrkvanskog karnevala

Organizatori su želeli da svečano otvaranje karnevala upotpune nastupom karnevalske grupe koju belocrkvani nisu imali prilike da vide, a naša je. „Vesele ponije“ pre nas su videli čaki i naši gosti iz Rijeke, na svom karnevalu. Usledio je i nastup devojčica uzrasta od 10 do 14 godina, koje su, ne samo u Rijeci, već i na karnevalima u Rakovici i Kragujevcu, pozivale goste na Belocrkvanski karneval, uz poruku da ples i pesma povezuju ljude.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*