Svečanom sednicom obeležen Dan Opštine Kovin

Dan Opstine Kovin

Svečanom sednicom Skupštine Opštine Kovin i nizom drugih manifestacija danas je obeležen dan Opštine i 73. godišnjica oslobođenja opštine Kovin u Drugom Svetskom ratu.

Povodom Dana Kovina Plaketu opštine Kovin dobilo je preduzeće “Premil”, a povelje Violeta Pomar, profesorka muzičke kulture i Dušan Kolarski, doktorant hemije.

„Svakog 4. oktobra, kada se obeležava Dan Kovina, sumiraju se rezulati, odnosno šta je urađeno između dve proslave“ – kazala je Sanja Petrović, predsednica Opštine Kovin, obraćajući se odbornicima i gostima na svečanoj sednici Skupštine.

„Od prošle godine Kovin je veliko gradilište, urađena je nova zgrada Hitne pomoći, sala za male sportove, u toku je izgradnja vrtića… Bavanište je dobilo postrojenje za preradu vode, u Skorenovcu i Pločici započet je proces komasacije“ – istakla je Petrović.

Ona je istakla da je rukovodstvo, angažovano na realizaciji najznačajnijih projekata.

„Neprekidno se radi, a jedna od osnovnih vodilja je ravnomeran razvoj svih naselja u Opštini, uz dalje napore za obezbeđivanje radnih mesta što je baza svakog razvoja i napretka“.

Sanja Petrovic

Zoran Bradanji predsednik SO Kovin ocenio je da je se 2017. godina razlikovala od prethodnih po tome što su u aprilu održani izbori, Od tada do danas održano je 5 skupštinskih zasedanja.

„Ono što je veoma važno izborna procedura protekla je u skladu sa svim pravilima, bez incidenata. U tom duhu konstituisana je i Skupština. Najveće poverenje ukazali su listi koju predvodi SNS“ – istakao je on.

Svečanoj sednici osim odbornika opštine Kovin, prisustvovali su i predstavnici bratskih opština iz Makedonije, Rumunije. Narodni poslanik Željko Sušec, načelnica Južnobanatskog okruga Danijela Lončar, Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršca, koordinator SNS za Južni Banat Branko Malović kome se predsednica posebno zahvalila na podršci i zalaganju da opština krene putem daljeg napretka.

Dodeljena su i najviša opštinska priznanja. Plaketu opštine Kovin dobilo je preduzeće “Premil” iz Kovina, za kontinuirani doprinos poboljšanju provrednog ambijenta, investiranje i doprinos novom zapošljavanju. Povelju Opštine Kovin dobili su Violeta Pomar, profesor muzičke kulture za izuzetne rezultate u oblasti pedagoško umetničkog rada sa decom u seoskim školama i Dušan Kolarski, doktorant hemije, za vrhunske domete u oblasti istraživanja i promociju Kovina. Dušan Kolarski, trenutno nije u Srbiji, pa se u ime laureata zahvalio putem video linka.

Osim svečanom sednicom Skupštine, Dan opštine Kovin obeležen je i polaganjem venaca na spomenik NOR-a i Banatskim fruštukom, a u Bavaništu je otvorena fabrika vode.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*