Takmičenje izviđača u Beloj Crkvi

Na odredsko takmičenje u izviđačkim veštinama, koje je organizovao odred „Žarko Zrenjanin – Uča“, u Belu Crkvu je pristiglo 120  izviđača.

Odred izviđača „Žarko Zrenjanin – Uča“ u Beloj Crkvi ovog vikenda je domaćin tradicionalnog takmičenja izviđački orjentacioni višeboj.

Nakon dve godine pauze, u Beloj Crkvi su se okupili izviđači iz cele Srbije, oko 120 izviđača učestvovaće u odredskoj akciji Odreda izviđača „Žarko Zrenjanin – Uča“.

Ivan Žak, Starešina Odreda izviđača „Žarko Zrenjanin – Uča“, kaže da je zadovoljan odazivom učesnika i da se nada lepom druženju i uspešnom takmičenju.

„Ovo je tradicionalno takmičenje koje organizujemo već  14 godina. Deca se takmiče u orjentaciji, obilaze našu opštinu i okolinu gde su postavljene kontrolne tačke na kojima se vrši izrada radova iz topografije, prve pomoći, zatim imamo i sportske igrice i još dosta toga“- rekao je Žak.

Na takmičenju učestvuje 16 ekipa, a ono što odlikuje ovakve akcije jeste pre svega dobro druženje, sticanje novih iskustava i uspostavljanje novih kontakata.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*