Tradicionalno takmičenje za najbolju banatsku pogaču održano u Jasenovu (VIDEO)

Udruženje žena „Jasenovčanke“ organizovalo je tradicionalno takmičenje za najbolju banatsku pogaču.

Takmičenje je održano na plaži Gat u Jasenovu, a reka Karaš sa svojim jedinstvenim slapovima, park skulptura, mini zoo vrt i šuma koja okružuje ovaj prostor, privukli su veliki broj učesnika, ali i posetilaca.

„Ove godine imamo veliki broj učesnika, pored udruženja žena iz opštine Bela Crkva sa nama su danas i članice udruženja žena sa teritorije grada Vršca. Žiri će imati težak zadatak, s obzirom da ima 30 prijavljenih pogača i nadam se da će opravdati naše poverenje. Potrudile smo se oko dekoracije, napravile smo lalu i sosu od slame i nadam se da će svi posetioci uživati“ – rekla je Indira Motorov, predsednica Udruženja žena „Jasenovčanke“.

Jasenovcanke

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić istakla je značaj ove manifestacije u okviru turističke ponude belocrkvanskih letnjih odmarališta. Plaža Gat u Jasenovu je jedno od omiljenih kupališta, ne samo meštana Jasenova i okolnih mesta, već i turista koji u sve većem broju otkrivaju čari Karaša i slapova koji su jedinstveni u Vojvodini.

„Drago mi je što svake godine ima sve više i više pogača kao i gostiju, ima i dosta turista, tako da ova manifestacija, iako ima lokalni karakter, privuče dosta posetilaca. Zahvaljujući Srpku Saviću, svake godine proširuje se i mini zoo vrt, tako da ova ova turistička destinacija u našoj opštini privlači veliki broj gostiju zbog svojih specifičnosti i lepo uređenog prostora“ – kaže predsednica opštine Violeta Simić.

Predeo oko reke Karaš i plaža Gat je velikim entuzijazmom pojedinaca pretvorena u lepo uređen ambijent koji pruža pravi odmor i opuštanje. Zahvaljujući umetničkoj koloniji na plaži Gat nastao je najveći park skulptura od drveta na otvorenom prostoru u ovom delu Evrope. U blizini plaže Gat nalazi se i mini zoo vrt koji najviše privlači pažnju mališana.

U konkurenciji od 30 mirisnih i ukusnih domaćih pogača koje su napravile učesnice manifestacije, titulu najbolje ponela je pogača Danijele Milutinović iz udruženja „Praktične Crvenčanke“ iz Crvene Crkve.

Pogacijada Jasenovo pobednice

Mirisne i ukusne domaće pogače, koje su Jasenovčanke i gošće iz drugih udruženja žena napravile, privukle su veliki broj gostiju, a na lepo ukrašenim stolovima mogli su se naći raznovrsni gastronomski specijaliteti tipčni za banatsku kuhinju.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*