Tribina o bezbednosti u saobraćaju za učenike srednjih škola (VIDEO)

tribina gimnazija

U svečanoj sali belocrkvanske Gimnazije i ekonomske škole, u okviru projekta „Biciklom do zdravlja, znanjem do bezbednosti“, održan je javni čas na temu bezbednog učestvovanja u saobraćaju, povodom Dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

Projekt sprovodi Tehnička škola „Sava Munćan“ uz saradnju Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Crvenog krsta Bela Crkva, Kancelarije za mlade opštine Bela Crkva, udruženja građana „Aurora“. Projekat je finansiran sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a nabavljene su naočare koje su simulator vožnje pod dejstvom alkohola, lutka za pružanje prve pomoći i svetla za bicikle koja su podeljena našim sugrađanima. Predavač je bio predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Tomislav Petrović koji je ovom prilikom istakao da su najčešći uzroci stradanja mladih u saobraćaju neprilagođena brzina, nekorišćenje sigurnosnog pojasa, korišćenje mobilnog telefona u toku vožnje i alkohol.

Učenicima se obratio i Slaviša Savić, predstavnik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, koji je saobraćajnu nezgodu preživeo uz trajni invaliditet kao posledicu.

U fiskulturnoj sali belocrkvanske Gimnzije i ekonomske škole, učenici imali su priliku i da probaju tzv. „pijani bickl“, odnosno probali su da voze bicikl sa naočarima koje se simulator vožnje pod dejstvom alkohola.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*