„Trka za srećnije detinjstvo“ održana u Kovinu

Defileom od zgrade Crvenog krsta Kovin, do centralnog gradskog platoa i pešačke zone u povorci sastavljenoj od volontera Crvenog krsta Kovin, članova Kluba za starije Crvenog krsta Kovin, mališana PU „Naša radost“ Kovin, predstavnika Sportskog saveza opštine Kovin i predstavnika Udruženja penzionera opštine Kovin, započeo je program ovogodišnje „Trke za srećnije detinjstvo“ koja se u Kovinu tradicionalno održava u Dečjoj nedelji.

Ovim defileom učesnici su pokazali međugeneracijsku povezanost, jer je moto Dečje nedelje 2017: „Gradimo mostove među generacijama – za radost svakog deteta“. Kao i svake godine, trku je organizovao Crveni krst u saradnji sa Opštinskom upravom, Sportskim savezom, Centrom za kulturu, Bibliotekom, a sve pod pokroviteljstvom predsednice opštine.

Na početku, golubari Kovina tradicionalno su pustili svoje pernate pismonoše da polete i označe start pod zastavom fer-pleja. Ređale su se potom trke, od predškolaca koji su istrčali dužinu od 75 metara, do najstarijih osnovaca – zadata staza bila je duga 500 metara. Sve vreme Trke, učesnici i publika mogli su da posete štand Biblioteke „Vuk Karadžić“ sa novim izdanjima za decu i mlade i da se druže sa gostom, pesnikom Božidarim Peševim, koji je najuspešnijim učesnicima poklonio svoje potpisane knjige. Na posebnom štandu bili su izloženi radovi iz Kreativne radionice Crvenog krsta Kovin, a članice Kluba su, zajedno sa decom, crtale i pokazivale im još neke veštine. Za sve učesnike iz Crvenog krsta stigle su krofne i čaj, a završni deo odigrao se na letnjoj pozornici Centra za kulturu, gde su proglašeni najuspešniji.

Diplome i poklone pobednicima (prva 3 mesta u svim kategorijama) uručili su predsednica opštine Kovin, Sanja Petrović i predsednik UO Crvenog krsta Kovin, Prim. dr Sveto Vukadinović.

Direktorka Biblioteke, Jelena Stojanović, svim pobednicima darovala je „diplomu“ o besplatnom učlanjenju u biblioteku, a pesnik Pešev je podelio knjige svim pobednicima u kategoriji nižih razreda. Takođe, poklon-paketi uručeni su predstavnicima svih škola učesnica.Na kraju, svi su bili pobednici, a predsednica Sanja Petrović poručila je deci da uvek budu vedri, nasmejani, zdravi i da svaki dan i nedelja budu njihovi, a ne samo u Dečjoj nedelji.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*