Turnir u basketu za kraj sportskog leta u Beloj Crkvi (VIDEO)

Turnir u basketu pobednici

Proteklog vikenda na košarkaškom terenu u Železnickom parku, već po tradiciji, održan je turnir u basketu „3 na 3“.

Basket, kao urbani timski sport, jedan je od najpopularnijih vidova rekreacije kod nas, a turnir koji se održava krajem leta u Beloj Crkvi postao je prava mala tradicija. Iz godine u godinu okuplja sve veći broj ekipa, a i publika dolazi u sve većem broju, da bodri svoje favorite i uživa u svojevrsnoj uličnoj košarci koja je dinamična i aktraktivna.

Turnir su organizovali Kancelarija za mlade, Centar za kulturu, Sportski savez opštine Bela Crkva i Savet za mlade, a sve pod pokroviteljstvom Opštine Bela Crkva.

Prvi dan turnira bio je namenjen podmlatku do 14 godina, a drugog dana igrali su seniori.

U kategoriji do 14 godina, prvo mesto je osvojila ekipa „Bambusi“, drugo mesto pripalo je „Betmenima“ a treće mesto je osvojila ekipa „Blek pantersi“. Najbolji igrač prvog dana turnira bio je Blaško Vukoje iz ekipe „Betmeni“.

turnir basket pobednici juniori

Drugog dana turnira, u seniorskom delu takmičenja učestvovalo je 11 ekipa. Prvo mesto osvojila je ekipa „Maxi“, drugo „Agro dizel“ i treće mesto pripalo je ekipi „Suncokreti“ iz Vršca. Najbolji igrač turnira u seniorskom delu bio je Predrag Savić iz ekipe „Maxi“, koji je podelio sa nama svoje impresije:

„Želeo bih da se zahvalim svojim saigračima – Aleksandru Pejčiću, Aleksandru Maksimoviću i mom bratu Srđanu, na zalaganju na ovom turniru. Pored toga, želeo bih da se zahvalim i organizatorima, turnir je bio odličan, vrhunski! Iz godine u godinu sve je bolji“ – istakao je Savić.

Gosti iz Vršca u žutim dresovima, ekipa „Suncokreti“, ističu da su zadovoljni osvojenim trećim mestom, i imaju samo reči hvale za organizaciju:

„Prvi put smo na turniru u Beloj Crkvi i zadovoljni smo i organizacijom turnira i osvojenim trećim mestom. Trudili smo se, borili, bilo je boljih ekipe od nas, ali nema veze – tu smo da se igramo“ – kaže Aleksa Savić iz vršačke ekipe „Suncokreti“.

Član Opštinskog veća opštine Bela Crkva Marko Lazarević istakao je da je publika imala priliku da dva dana uživa u dobrom basketu, za sam kraj sportske letnje sezone u Beloj Crkvi.

„Vrlo sam zadovoljan kako je sve prošlo. Ove godine smo izmenili sistem takmičenja, tako da se turnir igrao dva dana: u subotu smo imali takmičenje za učesnike do 14 godina, sa osam prijavljenih ekipa, a danas pravi mali basket spektakl sa čak 11 ekipa. Po svemu ovome što smo videli na terenu u Železničkom parku protekla dva dana, moglo bi se reći da basket u Beloj Crkvi ima svetlu budućnost“ – dodao je Lazarević.

O popularnosti ovog sporta i turnira, svedoči i sve veći broj prijavljenih ekipa, iz godine u godinu. Uz podršku publike, igrači su zaista pokazali spremnost i borbenost.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*