U Beloj Crkvi obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi (VIDEO)

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bela Crkva na prigodan način obeležila je 14. jun, Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, na dan kada je rođen austrijski biolog Karl Landšajner koji je zaslužan za otkriće krvnih grupa kod čoveka, za šta je 1930. godine dobio Nobelovu nagradu.

„Svetska zdravstvena organizacija je maja 2005. godine usvojila rezoluciju kojom se 14. jun obeležava kao Svetski dan dobrovoljnih davala krvi i mi od tada, zajedno sa našim dobrovoljnim davaocima, obeležavama ovaj dan. Kao malu zahvalnost, danas smo podelili priznanja za peto, deseto, 35. i 50. davanje krvi, uz poštovanje epidemioloških mera. Protekla godina bila je izazovna za sve nas, ali smo uspeli i da u uslovima globalne pandemije, organizujemo redovne akcije davanja krvi u Beloj Crkvi“ – istakao je Vladimir Radonjić, sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Bela Crkva.

Opština Bela Crkva, na području Južnog Banata ima najveći procenat davanja krvi u odnosu na broj stanovnika, a poruka svih dobrovoljnih davalaca krvi je – Odvojite malo vremena da date krv, humanost se podrazumeva, a u čovekovoj prirodi je da pomaže drugom.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*