U Beloj Crkvi obeležen svetski dan žrtava saobraćajnih nesreća

Prva pomoc Bela Crkva

U okviru volenterskog projekta „Šta nam teško“ koji sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca i Narodnim parlamentom iz Leskovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u Beloj Crkvi je Sekcija za prvu pomoć sprovodila volonterske akcije pod nazivom „Možeš i ti prvi pomoći“.

Svetski dan žrtava saobraćajnih nezgoda se svake godine obeležava u Tehničkoj školi „Sava Munćan“ u Beloj Crkvi u skladu sa preporukama Agencije za bezbednost saobraćaja.

„Ove godine su aktivnosti planirane u okviru projekta „Možeš i ti prvi pomoći“ gde su se simulirale povrede u saobraćajnim nezgodama i promovisala praktična postupanja u tim situacijama. Učenici škole, kao i njihovi drugari iz Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole, osmislili su program edukacije i aktivnosti kako bi se skrenula pažnja na ovu problematiku“ – rekao je Igor Ivašković, profesor saobraćajne grupe predmeta u Tehničkoj školi „Sava Munćan“.

Sekcija za prvu pomoć uz pomoć Opštinske organizacije Crvenog krsta Bela Crkva sprovodila je kratke obuke pružanja prve pomoći, gde su mladi imali priliku da praktično probaju radnje oživljavanja na najmodernijoj opremi.

Prva pomoc Bela Crkva

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*