U Beloj Crkvi održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka (VIDEO)

Vojska Srbije promocija Bela Crkva

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka i Vojno stručnog osposobljavanja za rezervne oficire Vojske Srbije u organizaciji Centra Ministarstva odbrane Pančevo održana je danas u Gradskom parku u Beloj Crkvi.

Okupljenim srednjoškolcima, ali i nešto starijim Belocrkvanima, informacije o načinu konkurisanja, uslovima, životu i radu vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kao i sve druge potrebne informacije i odgovore na brojna pitanja, pružio je načelnik Centra Ministarstva odbrane Pančevo potpukovnik Dejan Zdravković sa svojim saradnicima.

Prezentaciji je prisustvovala i predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić, koja je pohvalila odziv i zainteresovanost naših mladih sugrađana i zahvalila se Ministarstvu odbrane što i u manjim sredinama organizuju ovakve promocije.

„Imali smo priliku da danas u Beloj Crkvi naši đaci čuju sve ono što ih interesuje u vezi upisa u srednje vojne škole, Vojnu akademiju i dobrovoljnog služenja vojnog roka. Drago mi je što se naša država trudi da i na ovakav način, u malim sredinama poput naše opštine, mladima prilbliži sistem odbrane i Vojsku Srbije. Nadam se će ovakve akcije dati rezultate i da ćemo kroz par godina videti neke mlade Belocrkvane kao oficire Vojske Srbije“ – rekla je Violeta Simić.

Javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem je stalno otvoren, a u toku su prijave kandidata za uput na služenje za septembar i decembar tekuće godine, kao i za vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire za septembar ove godine. Kandidati se mogu prijaviti lično, dolaskom u Centar Ministarstva odbrane Pančevo, ulica Miloša Obrenovića 1, Pančevo, kao i mailom, preko portala E-uprava, ili na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije“.

Vojska Srbije prezentacija Bela Crkva

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*