U Beloj Crkvi održana prva ovogodišnje akcija dobrovoljnog davanja krvi

Akcija DDK Bela Crkva 2021

Prva ovogodišnja redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Beloj Crkvi održana je u ponedeljak, 18. januara, u holu Tehničke škole „Sava Munćan“.

Ovo je već četvrta akcija dobrovoljnog davanja krvi koja se održava u novonastalim okolnostima, a kako bi se bi u potpunosti isključio eventualni rizik od širenja virusa, i ovoga puta preduzete su stroge mere predostrožnosti.

Svi dobrovoljni davaoci krvi su na ulazu u hol škole dobili medicinsku masku, koju su odmah stavili na lice. Zatim su im dezinfikovane ruke i dat formular sa rednim brojem, koji su davaoci ispunili. Distanca između davalaca je uvek bila bar 2 metra. Hol škole je dovoljno veliki, tako da je ova mera mogla da bude ispunjena bez problema.

Ekipa Transfuziološke službe Vojvodine je i ovoga puta došla sa dva lekara i šest stolica za punktiranje, tako da čekanja u redu nije bilo. Za vreme ove akcije pregledano je 84 dobrovoljnih davalaca, šestoro je odbijeno, a 78 davalaca je uspešno dalo krv.

Akcija DDK BC

Doktorka Jelena Klašnja koja je predvodila ekipu iz Novog Sada je bila zadovoljna kako je ova akcija protekla. S obzirom na sve okolnosti, odziv je bio dobar, istakla je ona.

„Ja se i ovoga puta posebno zahvaljujem direktoru Tehničke škole „Sava Munćan“ Željku Stamenkoviću, kao i celom osoblju škole, koji su se pokazali kao sjajni domaćini. Bez njih bismo teško uspeli da ovako efikasno i pre svega sigurno organizujemo ovako masovnu akciju davanja krvi. Ipak, kao i uvek, najveću zahvalnost dugujemo našim dobrovoljnim davaocima krvi, koji su se i u ovim složenim okolnostima masovno odazivali na ovu našu akciju davanja krvi“ – rekao je Vladimir Radonjić, sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Bela Crkva.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*