U Beloj Crkvi održana trka dronova „DXRracing 2018“

Trka dronova Bela Crkva

Iako zvuči kao scena iz filma „Ratovi Zvezda“, trka dronova je zapravo vrlo mlad ektremni sport, koji velikom brzinom dobija na popularnosti u celom svetu.

U organizaciji „KopterShopa“ i „RC Dron Srbija“ u Beloj Crkvi održane su trke dronova pod nazivom DXRacing 2018. Ovo je ujedno bila prva velika manifestacija ovog tipa jer se prijavilo preko 30 takmičara iz cele Srbije, dok je bilo i par gostiju iz Makedonije.

Učesnici su imali priliku da pokažu svoje ručno izrađene letelice koje dostiže brzine i preko 100km/h, čiji let kontrolišu putem RC kontrolera, a let prate preko posebnih naočara na kojima se emituje slika direktno sa kamere drona. Cilj je proći unapred definisanu stazu punu prepreka u najmanjem vremenskom intervalu i osvojiti što više poena u svakom pojedinačnom krugu.

Trka dronova Vracevgajsko jezero

„Pored adrenalina i borbe za prva tri mesta, takmičari su imali priliku da se druže, razmenjuju iskusta i da se odlično provedu, dok su znatiželjni posetioci mogli da se upoznaju sa ovim novim sportom i najnovijim dostignućima na polju bespilotnih letelica. Za sve one koji su želeli, a nisu imali mogućnost da dođu, obezbeđen je uživo prenos putem interneta“ – rekao je Vladimir Pilić, organizator trke dronova.

DXRacing će se sigurno ponoviti i sledeće godine, verovatno još veći, sa još više učesnika – ne samo iz Srbije, već iz celog sveta, čime će ova manifestacija dobiti internacionalni karakter.
A što se samog sporta tiče, nije nemoguće da se kao takav pojavi u nekoj od narednih godina kao Olimpijska disciplina.

Trka dronova Bela Crkva pobednici

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*