U Beloj Crkvi održano takmičenje „Šta znaš o zdravlju“

Sta znas o zdravlju Bela Crkva

Organizacija Crvenog krsta Bela Crkva juče je organizovala opštinsko takmičenje na temu „Šta znaš o zdravlju“, zamišljeno više kao smotra znanja.

Ovo takmičenje se održava kako bi se na što adekvatniji način obeležio 7. April, Svetski dan zdravlja, a cilj smotre znanja je da se, kroz zabavu i druženje, nauči nešto korisno što se tiče zdravlja, a što je potrebno svakom mladom čoveku da zna, kako bi predupredio mnoge neželjene situacije.

Na našoj ovogodišnjoj opštinskoj smotri znanja „Šta znaš o zdravlju“, svoje znanje su odmerili učenici iz pet osnovnih škola, kao i iz obe srednje škole na teritoriji opštine Bela Crkva.
Takmičenje su kao i predhodnih godina vodili Olivera Momčilov i Vladimir Radonjić.

U kategoriji podmlatka pobedila je OŠ „Sava Munćan“ iz Kruščice, a u kategoriji omladinaca Belocrkvanska gimanazija i ekonomska škola.

Sara Munćan i Nevena Đurkin, učenice petog razreda OŠ „Sava Munćan“ iz Kruščice, kao i Jelena Bajić i Jovana Slacki – učenice Belocrkvanske gimanazije i ekonomske škole, će nas predstavljati na pokrajinskoj smotri, gde će svoje znanje u ovoj oblasti odmeriti sa ostalim učenicima iz cele Vojvodine.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, Crveni krst Vojvodine je doneo odluku da se pokrajinska smotra znanja na temu „Šta znaš o zdravlju“ ove godine održi „online“ u subotu, 9. aprila.

„I ovom prilikom se zahvaljujem direktorima naših osnovnih i srednjih škola, koji imaju veliko razumevanje za sve humanitarne akcije, koje Organizacija Crvenog krsta Bele Crkve sprovodi među učenicima. Posebnu zahvalnost dugujemo profesorici Vladanki Rajković, koja je u najvećoj meri doprinela uspehu ovog takmičenja, kao i direktoru Tehničke škole „Sava Munćan“ Željku Stamenkoviću, u čijoj je školi ovo takmičenje i održano“ – rekao je Vladimir Radonjić, sekretar Crvenog krsta Bela Crkva.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*