U Beloj Crkvi održano takmičenje u podvodnoj fotografiji

Кlub za podvodne aktivnosti “Bela Crkva“, proteklog vikenda je bio domaćin najboljim podvodnim fotografima iz Srbije i regiona.

Pod pokroviteljstvom Saveza Organizacija Podvodnih Aktivnosti Republike Srbije, Saveza Podvodnih Aktivnosti Vojvodine, Opštine Bela Crkva, Centra za kulturu “Bela Crkva” i PIК- a „ Južni Banat“ stvoreni su odlični uslovi takmičarima da ostvare svoje umetničke ideje kroz podvodnu fotografiju.

Prelep i sunčan dan je samo dao dodatni motiv takmičarima da se potrude da naprave što bolje fotografije što se na kraju takmičenja pokazalo kroz veliki broj izuzetnih podvodnih fotografija.

Na svečanom otvaranju sve takmičare i goste pozdravio je u ime lokalne samouprave član opštinskog veća opštine Bela Crkva, Marko Lazarević i  direktor Turističke Organizacije Opštine Bela Crkva Novica Jovanović.

Posle kraćeg brifinga vezanog za samo takmičenje, a tiče se pravilnika, lokacije odnosno akvatorija gde će se samo takmičenje odvijati takmičari su se uputili ka „Novom jezeru“ gde su imali na raspolaganju četiri sata takmičarskog ronjenja i fotografisanja .

Takmičenje se odvijalo u dve klase:  Кompakt i DSLR aparatima i tri takmičarske kategorije fotografije: Makro, Riba i Ambijent.

Žiri u sastavu: Jovana Milanko, Milan Živković i Vladimir Mladenović je i ovog puta imao težak zadatak da odluči koje će se fotografije naći u krugu pobedničkih.

Prvo mesto osvojio je SDT Svet ronjena” iz Pančeva, drugo mesto KPA”Bela Crkva” i treće mesto RК “Šip“  Novi Sad.

Za najbolju fotografiju takmičenja proglašena je fotografija Igora Obradovića, takmičara KPA „Bela Crkva“.

“Takmičenje je dobilo i svog junaka u liku najmlađeg takmičara petnaestogodišnjeg Marka Obradovića koji je postigao izuzetan rezultat i sa jednim osvojenim zlatom stigao do ukupnog plasmana na petom mestu u državi. Sve čestitke Marku na uspehu.Uz konstataciju da je na takmičenju bilo 25 takmičara iz Srbije i BiH i da nije bilo primedbi na sam tok i posle takmičenja, možemo zaključiti da smo kao domaćini ispunili u potpunosti svoj zadatak sa nadom da će sledeći put biti još bolje i lepše takmičenje”- rekao je predsednik KPA “Bela Crkva”, Dragan Perašević.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*