U Beloj Crkvi održano takmičenje u pružanju prve pomoći

Opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći održano je u nedelju 14. maja u prostorijama zgrade Odreda izviđača „Žarko Zrenjanin – Uča“.

Ove godine su na takmičenju učestvovala 32 učesnika, koji su pokazali solidno znanje u veštini pružanja prve pomoći.

„Osnovni cilj ovoga takmičenja (kao i obuke koja mu prethodi), je da obučimo što više naših omladinaca i podmlatkara u veštini davanja prve pomoći, a kao i uvek do sada, dve najbolje ekipe (u kategoriji podmlatka i kategoriji omladine), će nas predstavljati na pokrajinskom takmičenju, koje će se održati u septembra ove godine. Takmičilo se ukupno šest ekipa (četiri ekipe osnovaca i dve ekipe srednjoškolaca). Ove godine nismo insistirali da članovi jedne takmičarske ekipe budu iz jedne škole, tako da je u jednoj ekipi bilo učenika iz više škola, već smo se trudili da se što više dece obuči u veštini davanja prve pomoći“ – kaže sekretar Crvenog krsta Bela Crkva Vladimir Radonjić.

Na kraju takmičenj odabrani su najbolji pojedinci iz svih ekipa, koji će predstavljati našu opštinu na pokrajinskom takmičenju, 27. maja u Kikindi.

Ukoliko naše ekipe u Kikindi budu pokazale dovoljno veštine i znanja, mogle bi da se probiju i na republičko takmičenje u pružanju prve pomoći, što bi zaista bio veliki uspeh.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*