U Beloj Crkvi proglašeni najbolji sportisti 2020. godine (VIDEO)

Sportista godine 2020 Bela Crkva

Svečanost povodom proglašenja i dodele nagrada najuspešnijim sportistima 2020. godine održana je u sali Centra za kulturu pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, a u organizaciji Sportskog saveza opštine Bela Crkva. Zbog trenutnih epidemioloških mera svečanost je održana bez prisustva publike uz online prenos putem facebook stranice Centra za kulturu.

Zorica Burmudžija, predsednica Saveta za obrazovanje opštine Bela Crkva uručila je najpre prigodne poklone i novčani vaučer u iznosu od 5000 dinara učenicima OŠ „Dositej Obradović“ koji su imali uspeha na školskim takmičenjima u protekloj godini. Nagrade su dobili Đorđe Veljković, Lea Kalapać i Jovana Petrović za rezultate na okružnom takmičenju iz matematike.

Kao i ranije, najviše je nagrađenih u kategoriji sportskih nada.

Priznanja su dobili Mila Heraković – Karate klub »CBS«, Višnja Nikolić – Klub za podvodne aktivnosti »Bela Crkva«, Tara Živić – Karate klub »CBS«, Tamara Čanak – Jedriličarski klub »Panonija 1975«, Dunja Čemerlić – Karate klub »CBS«, Mateja Munćan – Košarkaški klub »PBC 64«, Marko Tomašević – Fudbalski klub »Invictus 2020«, Aleksa Bajić – Vaterpolo klub »Jezero«, Vukašin Čemerlić – Karate klub »CBS«, Nemanja Pavlović – Fudbalski klub »Invictus 2020«, Milosav Sedljak – Vaterpolo klub »Jezero« i Aleksa Čanak – Jedriličarski klub »Panonija 1975«

Sportske nade

Belocrkvanskim mladim sportistima nagrade je nakon toga uručio Darko Ostojić, član Upravnog odbora Sportskog saveza Bela Crkva.

Za najuspešniju pionirku proglašena je Tatjana Jožić – Streljačka družina »Odbrana« , dok je nabolji pionir Vukašin Nikolić – Fudbalski klub »Invictus 2020«, najbolju pionirsku ekipu među devojčicama ima Karate klub »CBS«, a najbolja muška pionirska ekipa je tim Fudbalskog kluba »Invictus 2020«.

Najbolja kadetkinja po oceni Sportskog saveza opštine je Kalina Ostojić – karate klub »CBS, a priznanje je dobila i ženska kadetska ekipa Karate klub »CBS«.

Među juniorima naujuspešniji su Jovana Valjarević i Ognjen Jović – Jedriličarski klub »Panonija 1975«.

Jedrilicarski klub Panonija

Marko Lazarević, član opštinskog veća za sport i omladinu, pozdravio je naše sugrađane koji su svečanost pratili online, čestitao je sportistima na postignutim uspesima i rekao da su belocrkvanski sportisti uspeli da i u izuzetnoj teškoj godina koja je za nama postignu zapažene rezultate na brojnim takmičenjima.

„Novoizgrađena sportska sala u Beloj Crkvi će svakako doprineti boljim uslovima za bavljenje sportskim aktivnostima u našoj opštini, a planovi lokalne samouprave obuhvataju radove i na ostalim sportskim objektima, kako bi naši sportisti ostvarili što bolje rezultate na narednim takmičenjima“ – rekao je Lazarević.

U kategoriji Sportista sa invaliditetom nagrađena je Valentina Lukinski, član Društva za sport i rekreaciju invalida Bela Crkva.

Ove godine dodeljena je i specijalna nagrada za postignute rezultate u 2020. godini Sandri Maran – Boks klub »Gard«.

Sandra Maran

Sandra Maran, državna je prvakinja, učesnica Evropskog prvenstva, naša reprezentativka, poslednjih godina postiže sjajne rezultate, ulaže veliki trud i napor u sport koji je izuzetno težak, ali je njena velika ljubav doprinela da ona ostvari ove rezultate. Sandra Maran na pojedinačnom prvenstvu Srbije u boksu osvojila je zlatnu medelju u kategoriji „papir“ do 48 kilograma. Njena želja je da osvoji neku evropsku ili svetsku medalju koja će je zabeležiti kao ozbiljnog sportistu.

Najbolji trener u 2020 godini je Marijana Valjarević – Jedriličarski klub »Panonija 1975«.

Sportski radnik u protekloj godini je Perica Munćan – Jedriličarski klub »Panonija 1975«.

Nagrada za životni delo uručena je Savi Vasiljevskom – Powerlifting klub »Hulk«.

Sava Vasiljevski je rođen 1950. godine i član Powerlifting kluba »Hulk« Bela Crkva. Dizanjem tegova bavi se od 12. januara 1970. godine, dakle već pola veka.

Pet puta je bio prvak Jugoslavije i to 1979, 1980. u Novom Bečeju, 1982. i 1983. u Beloj Crkvi, 1985. u Sarajevu. Prošle godine poneo je titulu prvaka Vojvodine i prvaka Srbije. U osmoj deceniji života Sava Vasiljevski na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Francuskoj za veterane u dizanju tereta, u kategoriji do 93 kilograma podigao iz čučnja 170 kilograma i poneo zlatnu titulu najsnažnijeg na Starom kontinentu. Istovremeno, u disciplini vučenja sa zemlje, ovaj Belocrkvanin je osvojio srebrnu medalju, povukavši 200 kilograma.

Danas želi da svoje znanje i umeće prenese mlađim generacijama, koje bi osvajale medalje za Srbiju i na nekim budućim evropskim i svetskim prvenstvima. Raduje se i novoj sportskoj sali u Beloj Crkvi, koja će omogućiti mladima treninge, a lokalnoj zajednici stvoriti mogućnost da možda bude i domaćin nekog od ovih prvenstava.

Najbolja seniorka 2020. godine je Aleksandra Vuk – Klub za podvodne aktivnosti »Bela Crkva«

Aleksandra je i u 2020. godini ostvarila veoma zapažene rezultate što je svrstava u vrh najboljih takmičarki Kluba za podvodne aktivnosti »Bela Crkva«.

Najbolji senior i sportista 2020. godine je Aleksandar Pejčić, član Kluba za podvodne aktivnosti »Bela Crkva«.

Aleksandar je rođen 04.12.1989. godine. Izuzetan i uspešan sportista, postigao je u 2020. godini veoma zapažene rezultate, kako u ronilačkim disciplinama tako i u podvodnoj fotografiji, što ga svrstava u vrh najboljih takmičara Srbije.

Sportista godine 2020 Bela Crkva

Najbolja ženska seniorska ekipa u 2020 je ekipa KPA »Bela Crkva«. Seniorke ovog kluba su više nego doprinele da se on nađe na pobedničkim postoljima širom zemlje i regiona iz razloga što se u ronilačkom sportu uspeh seniorskog ekipnog plasmana kluba vezuje za obavezno učešće i plasman ženskog dela ekipe.

Za najbolju mušku seniorsku ekipu proglašena je ekipa KPA »Bela Crkva«, koja je u veoma teškoj godini za sport u Srbiji, ipak ostvarila uspehe u sportskim aktivnostima i to na prvenstvima Srbije.

Čestitamo svima i želimo puno zdravlja, uspeha i sreće u ovoj godini i predstojećim takmičenjima.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*