U Gradskom parku oživele stare i zaboravljene igre (VIDEO)

U Gradskom parku koji predstavlja pravu zelenu oazu u centru grada, mnogobrojni Belocrkvani i turisti koji svoj godišnji odmor provode na našim kupalištima, okupljaju se svako veče. Centar za Kulturu „Bela Crkva“, Turistička organizacija opštine Bela Crkva i Kancelarija za mlade organizatori su bogatog zabavno muzičkog programa u okviru manifestacije „Leto u parku“.

Aktivnosti su uglavnom prilagođene najmlađim uzrastima, deci, koja imaju priliku da kroz druženje i igru steknu neka nova znanja, nove drugove, sve u cilju podsticanje njihove mašte i kreativnosti.

U četvrtak, 2. avgusta, članice belocrkvanskog Udruženja kreativaca „Mustre“ zajedno sa decom, oživele su neke davno zaboravljene igre. Toplo vreme uslovilo je da Gradski park bude prepun dečice i njihovih roditelja, a „Mustre“ su se potrudile i pripremile za decu limbo dance, igru školice, devojčice su igrale lastiš, dok je posebno veliko interesovanje bilo za igru sa čunjevima.

Na ovaj način članice udruženja „Mustre“ želele su da pokažu deci kako mogu da se zabavljaju, druže i igraju bez upotrebe mobilnih telefona, Ajpeda, kompjutera i gledanja TV programa sa stalnim crtaćima. Deca su izuzetno pozitivno reagovala na stare igre, koje su već pomalo zaboravljena. Razlog velikog interesovanja za stare igre, možda leži u u činjenici da kod odraslih pobuđuju sećanja na lepša i bezbrižnija vremena, a deci predstavljaju nešto novo i potpuno različito od video igrica na koje su navikla. Igre su uvek bile, a ostaće dečija radost koja se budi u nama i deli sa drugima bez obzira koliko godina imamo.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*