U Jasenovu održan prvi Memorijalni turnir u fudbalu

Memorijalni turnir Jasenovo

U organizaciji Fudbalskog kluba „Karaš“ iz Jasenova, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave opštine Bela Crkva, proteklog vikenda u Jasenovu je održan Memorijalni turnir „Laslo Horti – Dragan Stanković“ u znak sećanja na dva poštovana fudbalska radnika, koji su mnogo učinili za razvoj ovog sporta u našem regionu.

Na turniru su učestvovale 4 ekipe, a prvo mesto zauzeo je domaćin FK „Karaš“ Jasenovo, drugo mesto FK „Vulturul“ Grebenac, treće mesto OFK „Dunav“ Banatska Palanka i četvrto mesto OFK „Vršac“.

Učesnicima turnira pehare je uručila predsedica opštine Bela Crkva Violeta Simić.Violeta Simic Turnir Jasenovo Pehari

„Sve čestitke organizatoru na odlično organizovanom turniru, uz želju da on postane tradicionalan, pošto pokojni Horti Laslo i Dragan Stanković to zaslužuju. Veoma je bitno da stvorimo uslove u naseljenim mestima, posebno da osposobima što veći broj sportskih terena i objekata, kako bi klubovi imali adekvatne uslove za treninge i takmičenja. Ovakvi turniri su i dobar način da sportski klubovi privuku što veći broj dece i omladine, a svi znamo koliko je bavljenje sportom bitno za našu decu i njihov psihofizički razvoj. S druge strane, selo živi, mladi se aktiviraju što doprinosi razvoju lokalnih seoskih sredina“ – rekla je predsednica opštine Violeta Simić.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*