U Jasenovu održani „Miholjski susreti sela“

Jasenovo - susreti sela 1

Manifestacija „Miholjski susreti sela“ pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i opštine Bela Crkva održana je u selu Jasenovo.

KUD „Đorđe Maletić“ iz Jasenova organizovalo je festival folklora koji je započeo defileom učesnika kroz centar sela i prikazao svu lepotu narodne nošnje i tradicije.

Manifestaciju je otvorila predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić, koja je istakla značaj očuvanja narodne tradicije kroz ovu manifestaciju.

„Drago mi je što smo se okupili u velikom broju i što imamo priliku da uživamo u bogatom kulturno umetničkom programu. Zahvaljujem se Ministarstvu za brigu o selu na podršci i sve pohvale za organizatore KUD „Đorđe Maletić“ – rekla je Simić.

Jasenovo - susreti sela - Violeta Simic

U kulturno umetničkom programu, osim domaćina KUD „Đorđe Maletić“ nastupali su KUD „Kostolac“, KUD „Pelagićevo“ Republika Srpska, Ansambl „Romaška“ Pančevo, „Češka beseda Krušćica“, KUD „Vinogradi“ Gudurica, KUD „Dukati“ Margita, KUD „Sveti Sava“ Veliko Središte, KUD „Vukomir Vidić – Uča“ Kusić i KUD „George Kožbuk“ Grebenac.

Vredne domaćice udruženja žena Jasenovčanke pripremile su domaće specijalitete autentične za banatsku kuhinju.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*