U Kruščici održana božićna radionica za decu

Bozicna radionica Kruscica

Na božićnoj kreativnoj radionici, koja je upriličena u Češkom domu u Kruščici, okupio se veliki broj dece, a u duhu predstojećih praznika – nastala su mnogobrojna mala umetnička dela.

Češka beseda Kruščica pod pokroviteljstvom Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine organizovala je lepo druženje za mališane, sa ciljem očuvanja tradicije i čeških običaja.

„Uz pomoć Tereze Stamenković i Alene Havlove, deca izrađuju božićne i novogodišnje čestitke, kao i tradicionalne češke ukrase za božićno drvce. Posebno nam je drago što su deca oslikavala medenjake, odnosno češke kolačiće – pernik“ – rekao je učitelj češkog jezika Stanislav Havel.

Konzul Ambasade Češke Republike u Beogradu Petr Doležal istakao je značaj ove manifestacije za češku zajednicu u Srbiji.

„Drago mi je što sam danas sa svojom porodicom na ovoj lepoj radionici i što deca imaju priliku da pokažu svoju kreativnost. Vreme je božićnih praznika i mališani na ovoj manifestaciji čuvaju češku tradiciju na isti način kako se to radi i u Češkoj“ – naglasio je Doležal.

Uz lepo druženje i dobru zabavu, zajedničkim snagama ukrašena je i novogodišnja jelka, a mnogi ukrasi naći će se u porodičnim domovima mališana iz Kruščice.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*