U Kusiću održana druga „Kiflijada“ (VIDEO)

U organizaciji udruženja žena „Nera – Kusić“, a pod pokroviteljstvom opštine Bela Crkva, u dvorištu rekonstruisane seoske sale u Kusiću održana je gastronomska manifestacija pod nazivom „Kiflijada“.

Manifestacija je imala i takmičarski karakter, a žiri je u konkurenciji od 20 kiflica birao najukusnije i najbolje.

Vrednim domaćicama, pobednicama ove manifestacije pehare, medalje i diplome uručila je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Prvo mesto pripalo je Julkici Kuželka, drugo mesto osvojila je Lida Gava i treće mesto Olivera Šupić.

Svim udruženjima žena koja su učestvovala uručene zahvalnice za nesebičan doprinos da druga „Kiflijada“ u Kusiću bude uspešna. Na ovoj manifestaciji učestvovalo je i udruženje žena iz Rumunije iz sela Radimna.

Sajam Banatskih tradicionalnih proizvoda koji je kao manifestacija i događaj ustanovljen u okviru projekta „Izgradnja mreže pijaca u prekograničnom području Oravica-Bela Crkva“, projekat broj: RORS 34, na kom izlažu robu i susreću se poljoprivredni proizvođači i udruženja građana i razmenjuju svoje proizvode i iskustva održan je ponovo i ove godine i okupio je veliki broj učesnika. Na sajmu su bili posetioci iz našeg regiona ali takođe i iz susedne Rumunije. Partner na projektu bio je grad Oravica.

Članovi KUD „Vukomir Vidić – Uča“ svojim nastupom ulepšali su ovu manifestaciju, a povelo se i veliko zejedničko kolo svih učesnika.

Bila je ovo još jedna prilika da se udruženja sa ovih prostora predstave svojim gastronomskim specijalitetima, suvenirima i ručnim radovima, kako bi ova manifestacija stekla samostalnost i bila održavana i narednih godina.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*