U Kusiću održana prva „Kiflijada“

Kiflijada

U organizaciji Udruženja žena „Nera – Kusić“, a pod pokroviteljstvom opštine Bela Crkva, u dvorištu rekonstruisane seoske sale u Kusiću održana je prva manifestacija pod nazivom „Kiflijada“.

Na ovoj gastronomskoj manifestaciji, koja je imala i takmičarski karakter, učestvovala su udruženja žena sa teritorije opštine Bela Crkva, a žiri je birao najukusnije i najbolje kiflice.

Kiflijada - Udruženje žena Nera Kusić

Na takmičenju je učestvovalo 17 kiflica, a žiri koji su činili predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić, zamenik predsednika opštine Darko Stanojev, Mirko Dolovac i Živa Branisavljević predstavnici КUD-a „Vukomir Vidić – Uča“ i starešina Hrama Svetog oca Nikolaja Miroslav Ivković, doneo je odluku da prvo mesto pripadne Marijani Višnjić, drugo mesto osvojila je Branka Dolovac i treće mesto Danica Branisavljević.

Vrednim domaćicama, pobednicama ove manifestacije, uručeni su pehari, medalje i diplome.

Svim udruženjima žena sa teritorije opštine Bela Crkva uručene su zahvalnice za nesebičan doprinos da prva „Kiflijada“ u Kusiću bude uspešna.

Bila je ovo još jedna prilika da se udruženja sa ovih prostora predstave svojim gastronomskim specijalitetima, suvenirima i ručnim radovima, kako bi ova manifestacija stekla samostalnost i bila održavana i narednih godina.

Članovi KUD „Vukomir Vidić – Uča“ svojim nastupom ulepšali su ovu manifestaciju, a povelo se i veliko zejedničko kolo svih učesnika.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*