U Kusiću održani „Miholjski susreti sela“ (VIDEO)

Miholjski susreti sela Kusic

Manifestacija „Miholjski susreti sela“ pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i opštine Bela Crkva održana je u selu Kusić. Cilj ove manifestacije je da se sačuva tradicija u selima i podstaknu mladi da ostanu na svojim ognjištima.

Vredne domaćice svih udruženja žena sa područja opštine Bela Crkva pripremile su domaće specijalitete autentične za banatsku kuhinju, a održano je i takmičenje za najbolje vanilice. Članovi KUD „Vukomir Vidić – Uča“ prezentovali su publici stare zanate i alate, kao i narodne nošnje i običaje.

Manifestaciju je otvorila predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić, koja je istakla značaj očuvanja narodne tradicije kroz ovu manifestaciju, koja se po prvi put održala u naseljenom mestu Kusić.

„Dok negujemo našu tradiciju i sećamo se naših običaja i naših predaka, dotle ćemo i mi postojati i naš identitet. Nadam se da će „Miholjski susreti sela“ postati tradicionalna manifestacija i da ćemo narednih godina predstaviti autentičnosti i bogatstvo ostalih sela naše opštine“ – istakla je Simić.

U kulturno umetničkom programu, osim domaćina KUD „Vukomir Vidić – Uča“ nastupali su KUD „Đorđe Maletić“ iz Jasenova i pevačka grupa „Krajani“ Češke besede Bela Crkva.

Po glasovima žirija, najukusnije vanilice predstavila je Jelena Elek, članica udruženja „Vredne ruke Bele Crkve“.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*