U OŠ “Marko Stojanović” u Vračev Gaju održano takmičenje “Srbija sija lepotom i znanjem”

Školsko takmičenje Osnove škole „Marko Stojanović“ iz Vračev Gaja „Srbija sija lepotom i znanjem“ održano proteklog petka u školskom holu čemu su prisustvovali svi učenici i učenice od 5. do 8.razreda.

Druženju su se pridružili i mališani iz vrtića PU „Anđelka Đurić“ – odeljenje u Vračev Gaju sa svojom vaspitačicom Gordanom Živkov.

Učenici su najpre zauzeli svoja mesta jer svako odeljenje imalo je svoj kutak i materijal za rad. Najpre su se fizičkim vežbama zagrejali, zatim je učenica Nevena Malušev recitovala pesmu „Gračanica“ D.Maksimović.

Tokom rada učenici su imali zadatak da na papirima u boji nacrtaju i oboje sve lepote koje naša Srbija ima. Na dečijim radovima moglo se zapaziti: planine, reke, prirodna bogatstva, kulturni spomenici, manastiri, poljoprivredna dobra, proizvodi, jezera, srpsko kolo, škole, svetitelji, naša Zagajička brda, Tri krsta, Nikola Jokić, Novak Đoković i njegov pehar, Partizan i Zvezda, šume, livade uz Sunce, velika srca i vinova loza.

Stručni žiri proglasio je za pobednika ekipu 5.1 odeljenja, a odeljenje 7.1 zauzelo je 2.mesto, dok je odeljenje 7.2 zauzelo 3.mesto. U pojedinačnoj konkurenciji učenica Jelena Živković osvojila je prvo mesto, Anđela Ignjatović drugo mesto i Tatjana Čiklovan treće mesto. Diplome su podeljene poslednjeg dana Dečije nedelje. Bilo je ovo izuzezno druženje i odličan kviz znanja kroz radionicu i koorelaciju likovne kulture, srpskog jezika i književnosti, geografije, istorije, fizičkog vaspitanja i biologije.

Područno odeljenje Osnovne škole “Marko Stojanović” u Crvenoj Crkvi nizom aktivnosti obeležilo je dečiji nedelju.

Održana je radionica o dečijim pravima,toleranciji i solidarnosti, gde su učenici razgovarali i crtali na zadatu temu. Potom su učenici pravili slike od čepova u školskom dvorištu i obeležili humanitarnu akciju „Čepom do osmeha“ u cilju prikupljanje novčane pomoći za Andriju Malušev kako bi pomogli u lečenju.

Učenici su izlagali svoje radove, pevali pesme i time obeležili dan „Radost Evrope“. Dečija nedelja zatvorena je sportskim danom, zanimljivim sportskim igrama u školskom dvorištu.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*