U subotu vanredna akcija davanja krvi u Beloj Crkvi

Dobrovoljno davanje krvi

Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se u subotu, 25. septembra, od 10 do 13 časova u Tehničkoj školi „Sava Munćan“, u Beloj Crkvi.

„Na ovu akciju smo se odlučili zbog apela da u celoj zemlji imamo veliki manjak krvi svih krvnih grupa. Podsećamo one davaoce koji su krv dali 19. jula 2021. godine, da ovoga puta neće moći da daju krv, jer od poslednjeg davanja krvi mora da prođe 90 dana“ – rekao je sekretar Crvenog krsta Bela Crkva Vladimir Radonjić.

Zbog specifične situacije u kojoj se nalazimo zbog korona virusa, ova akcija će se izvršiti uz vanredne mere opreznosti:

  • Pozivamo samo naše potpuno zdrave dobrovoljne davaoce krvi, koji nisu bili ni u kakvom rizičnom kontaktu, ili samoizolaciji.
  • Potrebno je da dobrovoljni davaoci krvi, koji dolaze na ovu akciju, nose medicinsku masku za lice.
  • Davaocima će na ulazu u hol Tehničke škole biti dezinfikovane ruke i dat (uobičajen) formular sa rednim brojem, koji će davalac ispuniti.
  • Davaoci će po tim brojevima ulaziti, ići na pregled kod doktora, a potom na davanje krvi.

Pozivamo sve naše dobrovoljne davaoce krvi, da se odazovu u što većem broju na ovu akciju davanja krvi i još jednom pokažu svoju humanost, onda kada je to najpotrebnije.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*