U toku radovi na izgradnji novih saobraćajnica u Industrijskoj zoni (VIDEO)

Industrijska zona asfaltiranje

Ovih dana u toku su radovi na izgradnji uličnih saobraćajnica u industrijskoj zoni u Beloj Crkvi koje izvodi i finansira JP „Putevi Srbije“ sa svojim podizvođačima. Gradilište je obišao predsednik opštine Darko Bogosavljević.

„U toku su radovi na četvrtoj fazi izgradnje uličnih saobraćajnica. Postavlja se noseći sloj asfalta, a ukoliko vremenski uslovi dozvole, do kraja godine biće urađen i završni habajući sloj. Nakon toga predstoje radovi na izgradnji trotoara i parking mesta, u toku sledeće godine. Što se tiče ostale neophodne infrastrukture, urađeni su javna rasveta, kanalizaciona i vodovodna mreža. U narednoj godini projektovaćemo i novu hidrantsku mrežu, postojeća zadovoljava trenutne uslove, ali je za veći broj korisnika potrebno izgraditi posebnu hidrantsku mrežu za protivpožarne potrebe“ – rekao je predsednik opštine Darko Bogosavljević

Preostaje još i da se završi gasifikacija, odnosno da se gas dovede do glavne merno-regulacione stanice koja je u izgradnji.

„Očekuje se još podbušenje kanala DTD, čime bi se stvorili uslovi za konačno priključenje Bele Crkve, nakon 50-60 godina zaostatka za drugim, okolnim opštinama koje već dugo imaju gas, a što je među prvim pitanjima svakog novog investitora. Imamo problem uklanjanja divljih deponija uz industrijsku zonu, nastalih višegodišnjim neodgovornim ponašanjem određenih preduzeća i pojedinaca, koji su ovde odlagali građevinski otpad. Opština Bela Crkva nema sredstava za to, a mi ćemo već početkom naredne godine da se obratimo i ministarstvima i pokrajinskoj vladi i Upravi za kapitalna ulaganja, u vezi pomoći za uklanjanje ovih deponija, kako bismo obezbedili sve neophodne uslove za investitore“ – ističe Bogosavljević.

Predsednik opštine je rekao da postoji nekoliko zainteresovanih kompanija, sa kojima se započinju pregovori u vezi relizacije njihovih poslovnih ideja o otvaranju proizvodnih pogona u opštini Bela Crkva.

U ranijem periodu Bela Crkva nije imala ovako izgrađenu zonu za privređivanje, pa se može reći da je opština ovom investicijom stvorila uslove da privlačenje domaćeg i stranog kapitala i ekonomski i lokalni razvoj.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*