Učenici romske nacionalne zajednice dobili školski pribor

Opština Bela Crkva obezbedila je 40 školskih pribora za učenike romske nacionalne zajednice u okviru projekta finansiranog od strane Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke, uz saradnju sa koordinatorkom za romska pitanja Grada Vršca Alisom Šajin, a u skladu sa pravima projekta „Upravljanje migracijama i podrška povratku azila“. Program je vođen od strane Nemačke organizacije GIZ, a realizovala ga je organizacija „Help“.

Koordinator za romska pitanja opštine Bela Crkva Miloš Stojanović sa medijatorom za zdravstvo i obrazovanje Ružom Ečedi Krkuš podelio je školski pribor đacima u OŠ „Žarko Zrenjanin“ u prisustvu pedagoga škole Snežane Stamenković.

„Ova donacija nam mnogo znači, kako bi se se olakšalo obrazovanje naših najmlađih sunarodnika, a jedan od prioriteta nam je upravo poboljšanje uslova obrazovanja. Mališani su se obradovali rančevima koji su puni školskog pribora i nadam se da će im ova donacija biti podstrek da marljivo uče i ostvare što bolji uspeh u školi“ – rekao je Miloš Stojanović, koordinator za romska pitanja opštine Bela Crkva.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*