Učenici Tehničke škole „Sava Munćan“ učestvovali na takmičenju srednjih saobraćajnih škola (FOTO)

Proteklog vikenda u Politehničkoj školi u Požarevcu održano je XXV Republičko takmičenje srednjih saobraćajnih škola. Ove godine na takmičenju je učestvovala i ekipa Tehničke škole „Sava Munćan“, odnosno dva učenika završne godine smera tehničar drumskog saobraćaja, Milutin Velišić i Aleksa Jović.

Takmičenje se sastojalo iz teorijskog i praktičnog dela. Učenici su rešavali zadatke iz bezbednosti i organizacije saobraćaja i pitanja iz testa za „B“ kategoriju. Praktični deo podrazumevao je da ekipa (dva učenika), na poligonu, upravlja vozilom „B“ kategorije uz pokazivanje visokog stepena obučenosti i tehnike vožnje motornog vozila.

U konkurenciji 28 saobraćajnih škola i 214 učesnika, ekipa Tehničke škola „Sava Munćan“ u ukupnom plasmanu zazuzela je 10 mesto u Srbiji i treće mesto među vojvođanskim školama. Učenike su za ovo takmičenje pripremali profesori Biljana Milovanov i Igor Ivašković u teorijskom i Zoran Balan u praktičnom delu.

„Zadovoljani smo postignutim rezultatima, učenici su pokazali odličan nivo znanja u rešavanju zadataka iz bezbednosti i organizacije saobraćaja. Konkurencija je bila velika, a Tehnička škola „Sava Munćan“ jedna je od najmanjih škola, ali su se naši učenici dobro pokazali na ovom takmičenju“ – ističe Igor Ivašković, profesor saobraćajne grupe predmeta.

Prema najavama, Tehnička škola „Sava Munćan“ planira upis novog smera sledeće školske godine – vozača motornih vozila, što bi značilo i učešće dve ekipa iz ove srednje škole na takmičenju u budućem periodu.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*