Udruženja iz opštine Bela Crkva učestvovala na manifestaciji „Žene Srema, Banata i Bačke u srcu Beograda“

Na manifestaciji „Žene Srema, Banata i Bačke u srcu Beograda“ održanoj u tržnom centru „Galerija“ u okviru kompleksa „Beograd na vodi“ zajednički nastup imala su i udruženja žena iz opštine Bela Crkva.

Udruženje iz Banatske Palanke pod nazivom „Palanačkim šorom“ predstavilo je ručne radove i domaće specijalitete autentične za kuhinju Južnog Banata.

Predsednica ovog udruženja Ivana Ostojić istakla je svoje zadovoljstvo što su žene imale priliku da posetiocima u Beogradu prikažu svoju kreativnost, stvaralaštvo, domaće kolače, likere i razne druge đakonije.

„Bila je ovo veoma lepa manifestacija. Osim druženja i razmene iskustava, uživale smo i u bogatom kulturno umetničkom programu. Žene iz naše opštine učestvovale su u takmičenju za najbolji liker, prezentovale smo liker od maline udruženja „Vredne ruke Bele Crkve“.“ – rekla je Ostojić.

Liker od maline koji pravi Jelena Irović, članica udruženja „Vredne ruke Bele Crkve“ osim lepog i specifičnog pakovanja krasi pitak ukus maline i domaće rakije. Za ovaj liker bitno je izabrati sveže i zdrave maline, ubrane u pravom trentutku, a domaćice kažu da osim što godi, on i leči, jer je poznato da maline imaju mnogobrojne blagotvorne karakteristike.

Udruženja žena iz opštine Bela Crkva veoma su aktivna i osim organizovanja i učestvovanja na svim lokalnim manifestacijama, promovišu svoj rad širom zemlje. Na manifestaciji „Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini“ koja je održana u Pančevu, svoj rad predstavile su žene iz Kaluđerova okupljenje u udruženju „Trešnjar“, „Jasenovčanke“, udruženje „Dupljajska kolica“, „Praktične Crvenčanke“, žene iz Banatske Palanke, članice udruženja „Grebenački miraz“ i prvo osnovano udruženje „Vredne ruke Bele Crkve“.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*