Uređen prilaz igralištu za decu sa invaliditetom u centru Vršca

inkluzivno igraliste vrsac

Grad Vršac je završio još jednu veoma važnu investiciju koja se tiče osoba sa invaliditetom. Reč je o uređenju nedavno otvorenog igrališta u centru grada. Prilaz igralištu u potpunosti je prilagođen potrebama osoba sa invaliditetom.

„Oborili smo ivičnjak i napravili prilazni kosu rampu sa vidno obeleženim parking mestom namenjenom vozilu koji prevozi decu. Takođe odgovorili smo i zahtevima roditelja za postavljenje javne česme čija je visina prilagođena osobama u invalidskim kolicima“ – kaže članica Gradskog veća Tatjana Nikolić.

„Grad Vršac i Savet za bezbednost saobraćaja grada Vršca  u narednom periodu radiće na realizaciji obezbeđivanja što boljeg i bezbednijeg kretanja osoba sa invaliditetom. To ćemo uraditi tako što će se oboriti ivičnjaci uz biciklističke staze, trotoare, odnosno kod svih prilaza na koje nam predstanici udruženja OSI ukažu“ – rekao je predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vršca, Miloš Vasić .

„Mi smo veoma zadovoljni što smo deo ovog velikog i značajnog projekta. Hotel Srbija je pre nekoliko godina kupio ovaj plac u centru grada i ovo je bila prilika da započenemo saradnju sa udruženjem Parakvad VŠ, i to je naš mali doprinos opšte društvenoj odgovornosti. U Španiji su ovakve saradnje i projekti uobičajeni, tako da i mi ovde, u Srbiji  i u Vršcu pratimo tu praksu, i srećni smo što smo jedan mali deo našeg prostora ustupili gradu, građanima i deci Vršca“ – kaže Hajne Horak, predsednik bordaa vlasnika EIX Hotels, u čijem sastavu, od 2008. godine, radi vršački hotel „Srbija“.

„Koristim priliku da se ovom zahvalim Gradu koji nam je i ovog puta izašao u susret. Naravno zahvaljujem se i hotelu Srbija, bez čije donacija (dela platoa na kome je igralište) ništa od ovoga na bi bilo moguće uraditi“ – kaže pravni zastupnik udruženja „Parakvad VŠ“ Dragan Vitorović.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*