Uređenje kanalske mreže u Beloj Crkvi

U toku su obimni radovi na uređenju zapuštene kanalske mreže na obodu Bele Crkva, van građevinskog rejona. Radove izvodi Vodoprivredno društvo „Ušće“ d.o.o, uz sufinansiranje Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i opštine Bela Crkva.

„Ukupna vrednost radova iznosi nešto više od 10 miliona dinara, s tim što je iz budžeta opštine izdvojeno 6 miliona dinara, a Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo opredelio je 4 miliona. Radovi se izvode na kanalima čije je uređenje neophodno za predstojeću rekonstrukciju Glavne ulice, u cilju nesmetanog sprovođenja padinskih, bujičnih voda sa viših delova terena, najkraćim putem do recipijenta – kanala Jaruga, odnosno do Nere“ – rekla je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

Teška mehanizacija Vodoprivrednog društvo „Ušće“ na terenu je svakoga dana, kada vremenske prilike dozvoljavaju, a dužina kanalske mreže koja se uređuje je 5,7 km.

„U pitanju su obodni kanali od kojih je većina godinama bila zapuštena. Veoma je značajno da se pravilnom preraspodelom i sprovođenjem bujičnih voda rasterete ulični koridori, kao i Glavna ulica, od atmosferskih voda nakon velikih padavina“ – naglasila je direktor Vodoprivrednog društva „Ušće“ d.o.o Renata Nišavić.

Rok za realizaciji ovih radova koji se uređuju uz Programa sufinansiranja za 2021. godinu je 30. novembar.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*