Uređuje se novi kabinet informatike i računarstva u OŠ „Marko Stojanović“ Vračev Gaj

OS Marko Stojanovic informaticki kabinet

U toku su radovi na adaptaciji kabineta za informatiku i računarstvo u Osnovnoj školi „Marko Stojanović“ u Vračev Gaju. Nekadašnje stare vinas ploče zamenjene su savremenim, zidovi su okrečeni, postojeći nameštaj je u dobroj funkciji i čeka se montiranje računara moderne generacije i kvalitetne konfiguracije.

Na konkursu kompanije „Telekom Srbija“ pod nazivom „Stvaramo znanje“, ovoj osnovnoj školi odobreno je 1.000.000,00 dinara za obnovu već postojećeg kabineta informatike i računarstva koji je pre par godina okrečen, ali je računarska oprema po standardima IT sektora već starije generacije. Raspisanim tenderom, kupljena je računarska oprema: 21 računar, 1 laptop i 2 interaktivne table.

„Trenutno, kabinet je u fazi adaptacije i potpunog renoviranja. U toku je i šivenje draperija za IT kabinet, tako da će ovo biti jedan ne samo savremeni IT kabinet, već i mediateka, prostor druženja i učenja kroz savremene tokove digitalizacije. S obzirom da smo škola u kojoj nemaju svi učenici svoje kompjutere kod kuće, a informatika je danas svakodnevnica, novi računari biće od velike pomoći i za one kojima oni nedostaju, ali i onim učenicima koji žele da usavrše svoja znanja i veštine, jer uvek postoji nešto novo što se može naučiti. U koraku s vremenom, trudimo se da nastavu osavremenimo, digitalne udžbenike što više uvedemo kao redovno sredstvo korišćenja, a nastavnicima i učiteljima pružimo što kvalitetnije uslove za rad, kako bi svoje kompentencije konstantno razvijali“ – kaže Vesna Bobić, direktorka OŠ „Marko Stojanović“ Vračev Gaj.

OS Marko Stojanovic Vracev Gaj

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*