Uskršnje dečije radosti u opštini Bela Crkva

Dečija graja, osmeh, boje, šarenilo, kreativne slike na jajima obeležili su i ove godine brojne uskršnje radionice koje su za najmlađe organizovale članice udruženja žena, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave opštine Bela Crkva.

Za najmlađe u Dupljaji, udruženje „Dupljajska kolica“ i sveštenik Vladan Tripunović organizovali su  kreativnu radionicu u porti pravoslavnog hrama.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić pridružila se mališanima u oslikavanju uskršnjih jaja i istakla da se putem ovakvih radionica deca uče prazničnim običajima uz negovanje kulture i tradicije.

Deca su se počastila i raznim slatkim i slanim đakonijama,a dobila su i zahvalnice za učestvovanje u uskršnjoj radionici.

U porti hrama u Banatskoj Palanci osim mališana iz ovog naseljenog mesta na uskršnjoj radionici učestovali su i đaci OŠ“Dositej Obradović“ iz Bele Crkve.

Članice udruženja žena „Palanačkim  šorom“, protonamesnik Dragiša Lazić i Savet mesne zajednice pripremili su za decu i poklončiće,a mališani su uživali u igri i druženju.

Već sedmu godinu zaredom članice udruženja „Vredne ruke Bele Crkve“ posetile su  Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima „Pinokio“, obradovale ih prigodnim poklonima i zajednički oslikavali uskršnja jaja.

Najmlađi u Jasenovu uz pomoć članica udruženja žena „Jasenovčanke“ imali su priliku da pokažu svoju kreativnost,a slatke i slane đakonije nisu izostale i ovoga puta.

Članice udruženja „Trešnjar“ u Kaluđerovu pripremile su za mališane uskršnje dekoracije, deca su se lepo družila, svoje viđenje u obeležavanju praznika pretočila na papir,a naravno nisu izostali ni slatki pokloničići.

U Crvenoj Crkvi, „Praktične Crvenčanke“  družile su  sa decom, nastale su lepe uskršnje dekoracije, raznobojna jaja i ono što je najvažnije osmeh je bio na licu svih mališana.

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*