Uspeh izviđača iz Mramorka na takmičenju u Kikindi

izvidjaci mramorak

Odred izviđača i planinki „Beli Bor“ iz Mramorka ostvario je izvanredne rezultate na takmičenju „Braca Ziramov“ održanom u periodu od 22.do 24.s eptembra u Kikindi. Ekipa pod nazivom „Nasmejani“ zasluženo je osvoila 1. mesto sa osvojenih 837 bodova, u veoma teškoj konkurenciji.

Osim Mramorka, na takmičenju su učestvovali i odredi iz Beograda, Novog Sada, Niša, Bele Crkve, Lazarevca i Rume. Na trasi dugoj 18 km izviđači su se suočavali sa raznoraznim zadacima, pa su se tako po kontrolnim tačkama radile signalizacije, pružala prva pomoć,rađen je panoramski snimak i čvorologija, kao i kretanje po azimutu. Pomenute zadatke inače rade izviđači i za njih se pripremaju tokom cele godine.

„Niko se nije nadao da će neko iz male sredine postići ovakav uspeh, ali pokazalo se da dobra volja i učenje mogu da donesu izvanredne rezultate“  – izjavio je ponosno Stevan Bela, starešina Odreda izviđača „Beli Bor“. Bela je istakao da njegova ekipa opravdano nosi naziv „Nasmejani“, pošto su tokom celog takmičenja izviđači bili nasmejani.

Vođa grupe Mandić Vanja i njeni članovi Mandić Sanja, Novac Milica, Račić Radovan i Golubović Aleksa kretali su se stazom oko 9 sati, ali ni to ih nije sprečilo da tokom celog takmičenja budu veseli i odu kući kao pobednici.

Stevan Bela napominje da je počela prijava novih članova za odred izviđača i da se zainteresovani uzrasta od 7 do 19 godina mogu javiti na njegov broj telefona: 061/684-1376

Prokomentariši vest

Ostavi svoj komentar

Vaša mail adresa neće biti objavljena.


*